Ebben a szuperélelmiszerben rejlik Jennifer Aniston karcsú alakjának titka: kiváló fehérjeforrás és magas a rosttartalma
Szívesen lesünk el olyan tippeket, praktikákat a hírességektől, amelyeknek köszönhetően tökéletes a külsejük és karcsú az alakjuk. Nincs ezzel semmi baj, hiszen rengeteg olyan mozgásformával, szépségápolási megoldással vagy akár szuperélelmiszerrel ismerkedhetünk meg általuk, amelyekről korábban nem is hallottunk, pedig nagyon hasznosak és hatásosak.
Ezeket láttad már?
Az 55 esztendős Jennifer Aniston például egy olyan szuperélelmiszerre esküszik, amelyet sokan még csak ki sem próbáltak. A színésznő nagy kedvence a quinoa, amelyet főként köretként vagy salátaként is fogyaszthatunk. Kiváló fehérjeforrás és magas a rosttartalma: mindenképp érdemes vele megismerkedni, ha szeretnénk szert tenni ragyogó bőrre, karcsú alakra.
Gluténmentes és tele van vitaminokkal
Jennifer Aniston mindig is híres volt karcsú alakjáról, vékony derekáról - amióta csak megismertük a Jóbarátokban, gyakorlatilag egy dekagramm felesleg nem volt rajta. Bombaformáját máig tartja: az 55 esztendős színésznő rendre túlragyogja a többi hírességet a vörös szőnyegen. Mi lehet a titka? Bizonyára fontos része életének a rendszeres testmozgás és igyekszik egészségesen élni, tudatosan étkezni. Van például egy nagy kedvence, egy igazi szuperélelmiszer, amit gyakran beiktat étrendjébe: ez a quinoa.
A quinoa a mediterrán étrend egyik fontos alapanyaga, kiváló növényi fehérjeforrás, mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza. Gluténmentes, magas a rosttartalma, valamint tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Azok számára is tökéletes, akik esetleg vegetáriánus vagy vegán étrendet folytatnak.
Nem véletlenül hívják szuperélemiszernek
Az elsődleges ok, amiért a quinoa nagy kedvence lehet a diétázóknak vagy a fogyni vágyóknak, az a magas fehérjetartalma, amellyel elnyomja az éhségérzetet, megakadályozza a felesleges nassolást. 100 grammnyi adagban nagyjából 2,8 gramm rost található, ami szintén segíti az ideális testsúly elérését, javítja az emésztést és a bélrendszer egészségét.
Emellett gazdag A- és B2-vitaminokban, amelyek jót tesznek a bőrnek, a szemnek és az idegrendszernek. Csökkentik a finom ráncokat, elősegítik a fiatalos megjelenést. A quinoában található riboflavin javítja a bőr rugalmasságát és hasznos lehet az aknéval küzdők számára is. Alacsony továbbá a glikémiás indexe, ami azt jelenti, fogyasztása nem okoz jelentős vércukorszint-emelkedést, kiváló lehet a cukorbetegséggel élők számára is.
Az Express azt írja, a quinoa gazdag továbbá vasban, ami miatt hatékony megoldást jelenthet a vashiányos vérszegénységgel küzdőknek is. Tele van antioxidánsokkal, amelyek javítják a szív és a különböző szervek egészségét. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek szintén jótékonyan hatnak a szívre. A quinoa olyan tápanyagok kincsesbányája még, mint a folsav, a mangán, a tiamin, a réz, a magnézium, a foszfor és a kálium.
Hogyan fogyasszuk?
A quinoa remek köret lehet a különböző húsételek mellé, de akár salátát is készíthetünk belőle, remekül kombinálható zöldségekkel és gyümölcsökkel is. Mossuk meg alaposan, hogy elveszítse kesernyés ízét, kissé pirítsuk át, majd főzzük meg sós vízben. Ha megfőtt, hagyjuk rajta a fedőt, hogy magába szívja a maradék vizet is.