18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Az anyja papnak szánta, Rocco Siffredi pornószínész akart lenni, most sorozatot nézhetsz róla a Netflixen

Ha Karl Lagerfeldről forgathatnak életrajzi ihletésű szériát, miért ne lehetne Rocco Siffrediről?
Ha Karl Lagerfeldről forgathatnak életrajzi ihletésű szériát, miért ne lehetne Rocco Siffrediről?
Fotó: Getty Images/Northfoto/Glamour

A válasz: mindkettőjükről nemrég készült életrajzi ihletésű sorozat, és a maguk területén mindketten maradandót alkottak. A nézők mégis megbotránkoztak azon, hogy a Netflixen egy egész szériát szenteltek egy pornósztárnak.

Egy életrajzi sorozat célja - általában - az, hogy lehetőleg érdekfeszítően bemutassa egy híres vagy kimagasló személyiség életét. Manapság már nemcsak történelmi személyekről, divattervezőkről vagy írókról készülnek szériák, hanem sorra kerültek a pornóipar nagyjai is - például Rocco Siffredi, akiről még az is hallott, aki - bevallása szerint - nem néz felnőttfilmeket.

Kicsoda Rocco Siffredi?

Rocco Siffredi - az „olasz csődör” - több mint 1700 produkcióval írta be magát a felnőttfilmek történelmébe, az ipar egyik legjelentősebb alakjává vált. Az eredetileg Rocco Antonio Tano-ként anyakönyvezett férfi 1985-ben egy francia szexklubban találkozott Leonardo Codazzo pornószínésszel, és kapcsolatrendszerének köszönhetően 1987-ben megkapta élete első pornószerepét, az Attention fillettes… című filmben.

Sikeréhez kétségtelenül hozzájárult péniszmérete, The Guardian szerint Rocco az interjúkban a férfiassága hosszát valahol 23–26 centiméterre becsülte. Külső adottságai mellett a sajátos lepedőgyűrő technikája tette őt ismerté, a filmjei cselekményesek, a gonzóra hajaznak, a szexstílusa pedig egészen extrém.

A színész többször is bejelentette, hogy otthagyja a felnőttfilmes ipart, először 2004-ben, amikor divatmodellnek állt, de szexfüggősége miatt naponta kétszer-háromszor kellett prostituáltakat felkeresnie, így hamar visszatáncolt a szakmához.

Rocco Siffredi 1993-ban ismerte meg feleségét, Tassi Rózsát
Fotó: Northfoto

Aztán 2015-ben ismét „visszavonult” a forgatástól, inkább beállt a kamera mögé és saját produkciós céget hozott létre Budapesten a Rocco Siffredi Produzioni-t. „Már több mint egy éve kezdtem kényelmetlenül érezni magam a kamerák előtt. Valami megváltozott bennem, és mindez a családommal kapcsolatos. Nagyon szeretem a feleségemet, és egy ponton nem számít, mennyi pénzt keresel, vagy milyen munkát végzel. Meg kell hoznod a helyes döntéseket azokért az emberekért, akik szeretnek téged, és megérdemlik a szeretetet tőled.” - idézi őt XBIZ.

Azonban ekkor sem vonult vissza teljes mértékben, egy-egy szexjelenetre továbbra kapható maradt. Aztán 2022-ben újfent nyilatkozott: már szexjeleneteket sem forgat, de mivel annyiszor eljátszotta ezt, így nem tett hivatalos bejelentést. Feleségével, az akkoriban modellként dolgozó Tassi Rózsával 1993-ban ismerkedett meg Cannes-ban - amikor átvehette a pornósoknak járó Oscart, a Hot D'Or-díjat -, és még abban az évben össze is házasodtak. Két fiuk született, Lorenzo és Leonardo.

glamour plusz ikon „Nem azért szerepelek a sorozatban, hogy kizsákmányolt pornósztár legyek”

„Nem azért szerepelek a sorozatban, hogy kizsákmányolt pornósztár legyek”

Szuperszex

A pornóikonról készült produkció hét részen keresztül mutatja be Siffredi viszontagságos életét. Ahogy azt sejteni lehet, tele van szexjelenetekkel, orgiákkal, de a forgatókönyvíró Francesca Manieri igyekezett mélységet adni a sorozatnak azzal, hogy a szereplők a férfiasságról, a nők és férfiak közötti viszonyról, a vágyról elmélkednek, miközben bemutatásra kerülnek a családi élet árnyoldalai és a mérgező kapcsolatok is.

Rocco Siffredi meghatározó alakja a felnőttfilmes iparnak (A pokol anatómiája, 2004)
Fotó: Northfoto

A Szuperszex 2004-ben kezdődik Parigiban, mikor a világhírű Siffredi (akit a filmben Alessandro Borghi alakít) bejelenti visszavonulását, amivel valósággal sokkolja a szakmát. A sorozat készítői fontosnak érezték hangsúlyozni, hogy a férfi számára a pornózás mindig is több volt, mint egyszerű munka, és hogy ezt megmutassák a nézőnek, Manieri és a rendezők Siffredi múltjába repítenek vissza. 1974-et írunk, a tíz éves Rocco Tano úgy érzi, csapdába esett Ortona elszegényedett vidéki városában.

Édesanyja a szellemi sérült bátyjának, Claudionak szenteli az életét, Rocco pedig szenved attól, hogy emiatt neki kevesebb figyelem jut. Szerencsére ott van a fiú karizmatikus féltestvére, Tommaso, aki a jóformán a fiú istene. Csak hab a tortán, hogy Tomasso a város legszexibb - és egyben legzüllöttebb - lányával, Luciával (Jasmine Trinca), van együtt, aki iránt Rocco egyfajta plátói szerelmet érez, és a későbbiekben látványosan szenvednek is majd együtt egy szerelmi háromszögben.

Amellett, hogy a Szuperszex Rocco családi dinamikáját vizsgálja, bemutatja a fiú szexszel való viszonyát is, ami fiatalkorában kezdődött, miután a kezébe akad a Szuperszex nevű erotikus képregény, aminek főhőse egy pornósztár. Bár édesanyja azt akarta, hogy pap legyen, de amikor 13 évesen megtalálta a magazint, eldöntötte: ő maga is pornós lesz.

Többször is bejelentette visszavonulását, de nem tudott sokáig távolmaradni az ipartól Rocco Siffredi
Fotó: Northfoto

Rocco Siffredi örök rejtély - és az is marad

A sorozat legnagyobb hibája, hogy túl sokat foglalkozik Rocco és Tommaso mérgező testvéri kapcsolatával, és emellett szinte másodlagosnak tűnik előbbi felnőttfilmes felemelkedése. Mint az kiderül, a pornósztárrá válás anyagi biztonságot ad neki, de közben szenved attól, hogy próbál megfelelni a családjának, akik nincsenek elragadtatva a választott karrierjétől.

Nem köszön vissza a képernyőről az az állatias szexgép, akinek az emberek ismerik munkássága nyomán. A Szuperszex bizonyos tekintetben kiherélte Roccót az örökös drámázásával, és semmit sem kaptunk abból a férfiból, aki leköpi, fojtogatja, pofozza a nőket, vagy éppen a fejüket egy vécécsészébe nyomja aktus közben. Ugyanígy nem jelenik meg benne kielégítően a pornóipar működése sem, amire titkon mindenki kíváncsi, szóval aki igazán meg akarja ismerni Rocco Siffredit, az nem ebből a sorozatból fogja.

A RadioTimes Manierit idézi, akinek az volt a szándéka, hogy „igazi, hús-vér emberként” mutassa be Siffredit, aki küzdött a pénzért, harcolt a félelmeivel, keményen dolgozott az álmaiért, tehát ugyanolyan ember, mint bárki más, csak éppenséggel sosem fogjuk megérteni.

A Szuperszex nem feltétlenül váltja be a hozzá fűzött reményeket
Fotó: netflix

A Netflix kissé feministának ábrázolta, ami azért érdekes, mert a szexfilmjeiben pont, hogy nőgyűlölőnek tűnik.

Gyakran írnak le úgy, mint egy durva előadóművészt, aki erőszakosan szexel" - mondta Siffredi a berlini filmfesztiválon 2024-ben. „De ez soha nem okozott gondot számomra, mert mindig a partnereimmel együttműködve készítem a jeleneteket. Beszélgetünk és eldöntjük, hogy megcsináljunk-e bizonyos jeleneteket.” - idézi őt a The Guardian.

Jöhetnek a pornósztárokról készült sorozatok?

Cicciolina, Michelle Wild, Mia Khalifa, Markus Dupree, Mick Blue - csak néhány híres név a szakmából. Bár filmek és dokumentumfilmek már korábban is készültek a pornószakmáról, de a Szuperszex úttörő lehet abban, hogy beindítsa a pornósztárokról készülő életrajzi filmeket.

Manapság is sokan tekintenek úgy a pornósokra, mintha démonok lennének, és az ilyen jellegű művek emberibbé tehetik őket, és segíthetnek a nézőnek megérteni azt, amire kíváncsi: miért kezd el valaki pornófilmeket forgatni? Mit szeret benne? Hogy viszonyul a családjuk a szakmához? Legalábbis akkor, ha a készítők tanulnak a Szuperszex esetéből és arra fognak törekedni, hogy jobban fókuszáljanak a főhősre, akit a sorozat bemutatni hivatott.