Életmód
A legtöbb magyar utálja ezt az ízt, mégis fontosabb a szervezetünknek, mint gondolnánk
A négy alapíz az édes, a sós, a savanyú és a keserű, melyek különböző arányú kombinációja alkotja az ízélményt. A keserű íz az evolúció során a mérgező anyagok jelzésére szolgált, így segítette a túlélést. Ugyanakkor a keserű ízek tudatos elfogadása (pl. gyógynövények, étcsokoládé, kávé) az önfegyelemhez és az egészségtudatossághoz is kapcsolódhat, ami a pozitív énképet erősíti. A keserű íz fontosságáról két szakértővel: Goda Gábor MSc vegyészmérnökkel és Czecz Fruzsina gasztropszichológussal beszélgettünk.
Életmód
A karácsony nem a szeretetről, hanem a kimerülésről szól, ha nem engeded el a tökéletességet
Életmód
Innen tudhatod, hogy érdemes-e felmelegíteni egy kihűlt barátságot vagy sem
Életmód
Hogyan maradjunk valódiak a karácsonyi kapcsolati kirakat mögött?
Életmód
Nem kell mindenféle címkét magadra aggatni ahhoz, hogy értékes legyél
Életmód
Egy modern nő mindent megold, mindig jelen van, csak közben senki nem figyel arra, hogy ember, nem gép
Életmód
Fájdalmas oka lehet annak, ha folyton a veszélyes, extrém helyzeteket keresed
Életmód
A digitális világ elnyel minket, miközben egy egyszerű hobbi képes újra feltölteni a lelkünket
Életmód
Kutatások bizonyítják, ez a tevékenység csodaszerként hat a mentális egészségedre
Életmód
A karácsonyi ajándék többet mond ezer szónál, Selenvie útmutatót ad a csillagjegyekhez
Életmód
Fiatalon mentem férjhez, és elmondom, miért nem bántam meg
Életmód
előfizetésem
Hírlevél