Kelkáposzta csipsz: Az egészséges csodanasi, amit imádni fogsz
Te is a nassolók csapatát erősíted? Mi is, és folyamatosan meggyűlik vele a bajunk, hogy a csipszeket és ropogtatni valókat valami egészséges, de mégis finom változatra cseréljük le.
Ezeket láttad már?
Hallottál már a kelkáposzta csipszről? Eddig mi sem. A boltokban nagyon sok egészséges csipsz található már, amik különböző zöldségekből készülnek, ezek viszont általában tele vannak tartósítószerekkel. Ha viszont szeretnél egy egészséges, de mégis egyszerű nassolnivalót, akkor jó hírünk van, mert a kelkáposzta csipsz pontosan ilyen.
Kétszer annyi rostot és háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos burgonyacsipsz. Sütés után pedig roppanósak lesznek, ami egy jó nasiélményhez elengedhetetlen. Emellett pedig igazi energiabomba, és a bőrnek is jót tesz.
Íme a recept és hozzá ITT találod a videót az amerikai Glamour oldaláról, ahol Arielle Haspel táplálkozási szakértő mutatja meg lépésről lépésre az elkészítést.
Elkészítés:
- Mossuk meg a kelkáposztát.
- Szedjük szét kisebb darabokra, de ne túl kicsire, mert a sütés közben amúgy is össze fognak esni.
- Ezután leöntjük két teáskanál olívaolajjal, ami szintén nagyon jó a hajnak, bőrnek és a körmöknek. Majd összekeverjük.
- Hozzáadunk két evőkanál tökmagot apróra vágva/törve, hogy még egészségesebb legyen. A tökmag ugyanis nagyon jó hatással van a szívre.
- Ezután egy evőkanál szezámmagot tegyünk hozzá, ami nagyon jó kalciumforrás.
- Összekeverjük a fűszereket: fél evőkanál mák, két teáskanál fokhagymapor, negyed evőkanál bors, negyed teáskanál só.
- Ezeket összekeverjük és 200 fokon 4-6 percig sütjük.
Te kipróbálnád?