Jöhetnek a finom ünnepi sütemények a dmBio-tól?
Szponzorált tartalom
Citrom, mandula és persze a mesés fűszerek! Nincs is annál jobb, mint amikor a konyhánkat körbelengik az illatos sütési hozzávalók! Kezdd el már most az ünnepi készülődést, és készíts ízletes aprósüteményeket a dmBio alapanyagaiból - vendégeid legnagyobb örömére!
Ezeket láttad már?
Mézeskalács
Hozzávalók (12 darabhoz)
500 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
1 tk dmBio borkő sütőpor
120 g dmBio teljes értékű nádcukor
200 ml dmBio "A típusú" juharszirup
1 ek dmBio kakaópor
negyed tk só
6 tk mézeskalács fűszerkeverék
120 g szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
200 g porcukor
4 ek víz
Elkészítés
A lisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót és kakaót keverjük össze egy nagy tálban. Robotgép segítségével dolgozzuk össze a kockára vágott vajat és apránként adagoljuk a nádcukorhoz. Keverjük hozzá a tojást, valamint a juharszirupot is. Ez után fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket és addig gyúrjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben. A pihentetést követően a tésztát sütőpapír közé téve egyenként nyújtsuk 0,5-1 cm-es vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd egymástól kb. 3 cm távolságra elhelyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben – ne túl szorosan, mert sülés közben összenőhetnek - és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük a mézeskalácsot.
Díszítés: Hagyjuk kihűlni, majd a porcukor és víz keverékével dekorálhatjuk a formákat!
Elkészítési idő: 1 óra (+1 óra pihentetés)
Tuti tippek a dm-től