Három zseniális étterem, amit ki kell próbálnod idén ősszel és télen: csodás külső, fantasztikus ízek várnak

Szponzorált tartalom

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Legyen szó egy végtelen groupchat után végre tető alá hozott csajos estéről, vagy romantikus minőségi időről - szerintünk univerzálisan elfogadott tény, hogy a kivételes alkalmakat egy jó étteremben eltöltött, tökéletes este koronázhatja meg igazán. Összegyűjtöttünk három olyan, a Botaniq Collection égisze alá tartozó éttermet, amelyek még a hétköznapi ebédeket és vacsorákat is képesek különlegessé varázsolni. Hogy mitől mások ezek a helyek, mint a társaik? A mini-étteremkalauzt Molnár Nini értékelései egészítik ki, aki a Botaniq Collection márkanagyköveteként végigkóstolta az éttermek menüit.

Gasztronómiai élmények
Gasztronómiai élmények

A Botaniq Collection ernyőmárka alá hazánk több szegletéből is tartoznak egységek: legyen szó prémium minőségű, Michelin-ajánlott éttermekről, csodás, természetközeli helyeken megbúvó szállodákról, vagy exkluzív eleganciát sugárzó klubokról. A széles portfólióval rendelkező Botaniq fókuszában a csak ránk, magyarokra jellemző gasztronómiai értékeink megőrzése és továbbgondolása mellett pedig az egyedülállóan magas színvonalú vendégélmény megteremtése áll.

Egy csábító kaland - Flava Kitchen & More

Flava Kitchen&More - Egy hely Budapest szívében, ahol a tudatos gasztronómia, a fenntarthatóság és a világ ízei találkoznak.

A belváros dobogó szívében ütemes zene és jó hangulat csalogatja be az utcáról a járókelőket - az eklektikus Flava a világ legnépszerűbb konyháiból, nem csak az ételek, hanem az atmoszféra terén is az inspirálódott. Az étterem 2023-ban elnyerte a rangos étteremkalauz, a Michelin ajánlását, és nem véletlenül: az étlapon egymás mellett találkozhatunk hagyományos magyar ízekkel és a kozmopolita világjárók által kedvelt egzotikus különlegességekkel is.

„Múltkor valami különleges helyet kerestünk a barátnőimmel, a Flava pedig mindent hozott ami egy csajos estéhez szükséges. Tényleg olyan, mint egy vibráló városi dzsungel, a hangulat laza és jó dj set van ami ritka éttermekben Budapesten” - meséli Molnár Nini a legutóbbi látogatásáról.

Az étlapot böngészve a gulyásleves és sztrapacska egyaránt megtalálható a karage csirke gofri vagy a grillezett polip, de kedvünk szerint belekóstolhatunk több fogásba is: nem kell lemondanunk egyik bűnös élvezetről sem hiszen a hely a sharing koncepcióra épül.

„A pincérünk azt ajánlotta, hogy ne fejenként együnk egy fogást, hanem válasszunk többet és osszuk meg egymással: igazából ez a Flava különlegessége. Ennél fogva a hangulat végkép otthonos, de azért a gasztronómiai színvonal a Michelin-ajánlást tükrözi. A koktélok pedig abszolút izgalmasak!”

Egy falat Dolce Vita - Alelí

Alelí Budapest - Gyönyörű és otthonos olasz osteria Budapest szívében

Nagy sajtóvisszhang kíséretében nyitotta meg kapuit májusban a három Michelin-csillagot szerzett andalúziai séf, Dani García legújabb étterme, a budapesti Alelí a Dorothea Hotel épületében. Az olaszországi gasztronómia és életérzés ihlette étterem a páratlanul kedves és profi kiszolgálás, illetve a fantasztikus konyha találkozása - nem csoda, hogy legtöbb este teltházas. García és az Olaszországból Magyarországra költözött Head Chef, Giorgio Cavicchiolo egyaránt osztja a ,,a vendég az első” filozófiát, amelynek köszönhetően még az aznap betévedt vendégek is hamar úgy érezhetik magukat, mint a törzsvendégek.

A profi szerviz ismérve a vendégcentrikus attitűd: a legfőbb kérdés, hogy hogyan válhat egy átlagos ebéd, vacsora is emlékezetes élménnyé, amit szívesen mesélünk másoknak is - és a különleges alkalmakat pedig hogyan lehet kellőképpen megünnepelni?

Molnár Nini nemrégen a névnapját ünnepelte az Alelíben, párjával a teniszező Fucsovics Marcival: „Marcival úgy gondoltuk, hogy a névnapomon szuper lesz az Alelíben vacsorázni, a desszertek pedig végképp lenyűgöztek. Nem tudtunk dönteni, ezért a cannolit, a tiramisut és a pisztáciafagylaltos házi brióst is kipróbáltuk. A felszolgálók ajánlására pedig az Alelí burrátával kínált saját kaviárját hatalmas élmény volt megkóstolni, abszolút megkoronázta az amúgy is ünnepi hangulatot.”

Az Alelí teljes csapatára jellemző ez a fajta odafigyelés: a szerviz ideje alatt igyekeznek mindenkinek ajánlani, vagy csak szimplán pár kedves szót váltani az asztaltársaságokkal, és átadni nekik anélkül a Dolce Vita életérzést, hogy azért repülőre kellene szállni.

Otthonos elegancia - Bobajka Étterem és Kávézó

Bobajka Étterem és Kávéház - A hagyományos és nemzetközi ízek kavalkádja

A késő őszi ragyogó napsütésnek megvan az a varázsa, hogy képes minden hétvégén kicsalogatni az embereket nem csak egy kis városi sétára, de akár egy kis vidéki kirándulásra is. A Tokaji borvidék közkedvelt úti cél azok körében, akik minőségi italokra és falatokra vágynak - a tarcali Andrássy Kúria Bobajka intézménye pedig ideális hely a régió legjavát felfedezni. „Az étterembe az anyukámmal együtt látogattunk el, akivel végigkóstoltuk az őszi menüt. Nekem nagyon fontosak a magyar ízek, mert sokat utazom és élek-halok a gyerekkorom klasszikus ételeiért, ezek számomra az igazán szívmelengető fogások” - emlékezik vissza Nini a legutóbbi anya-lánya programjára a Bobajkában.

A szintén Michelin ajánlott étterem a 300 éves zempléni mákosgubáról kapta a nevét, amely természetesen így az étlap egyik sztárjává vált. A magabiztos kifinomultsággal felépített étlap a háziasan magyaros fogásokat a magas gasztronómiai mércéhez hűen készíti, és melléjük pedig az ízekre rímelő borokat ajánl a világhírű borvidékről.

A festői vidéki tájon minden tényező adott egy romantikus elvonuláshoz - a modern kúriában éjszakázó vendégeknek pedig lehetőségük adódik belekóstolni a Bobajka-féle magyaros reggelibe, amely a kozmopolita kötelezőkön túl a kedvenc termelői kenegetősökre, mangalica ínyencségekre és lecsóra épül, így pont olyan érzést kelt, mintha a nagyi tett volna bele apait-anyait a népmesei terülj-terülj asztalkámba.

A gasztronómiai élvezeteken túl pedig olyan élményeket is kínál az étterem, mint a pincelátogatás, a piknik, vagy a dűlőtúrák szervezése. Egy ilyen szerethető helyen könnyű törzsvendéggé válni és hozzászokni a jóhoz: Nini is állítja, hogy az étterem „tényleg kiemelkedő Tokajban.”


Galéria

2024.11.08.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A #FOMO már a múlté, éljen a #JOMO!

glamour plusz ikon A #FOMO már a múlté, éljen a #JOMO!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)