Fény derült Károly király meglepő étkezési szokására, erről az egy dologról minden egyes nap lemond az uralkodó

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Károly királyról köztudott, hogy mindig külön figyelmet fordított az egészséges életmódra és a fenntarthatóságra. Étkezési szokásai is ezt tükrözik, ám van egy meglepő dolog, amiről nap mint nap lemond. Kamilla királyné és Andrew Parker Bowles fia, Tom Parker Bowles most betekintést nyújt a királyi család kulináris életébe, és felfedi, hogy Károly király étrendje teljes értékű, ám egy fontos elem hiányzik belőle.

Van, amiben Károly király étkezési szokása teljesen eltér az átlagtól
Van, amiben Károly király étkezési szokása teljesen eltér az átlagtól
Fotó: WPA Pool / Pool / Getty Images

Tom Parker Bowles, Kamilla királyné fia lerántotta a leplet Károly király különleges étkezési szokásairól. Az uralkodó, aki mindig is a fenntarthatóság elkötelezett híve volt, nemcsak a szezonális ételekre helyezi a hangsúlyt, de egy érdekes hagyományt is követ: minden nap lemond az ebédről. Tom Parker Bowles részletes betekintést nyújt a királyi család kulináris életébe új, „Főzés és korona: Királyi receptek Viktória királynőtől III. Károly királyig" című könyvében, amely Károly király és Kamilla királyné étkezési szokásaira is kitér.

Egyszerű, de nagyszerű

Tom Parker Bowles elmondása szerint Károly király és Kamilla királyné az egyszerű, egészséges és szezonális ételeket részesítik előnyben, melyeket a királyi séf, Mark Flanagan készít el. Flanagan gondosan ügyel arra, hogy a királyi birtokok terményei – mint például a vadhús, a gyümölcsök és a zöldségek – rendszeresen szerepeljenek a menüben. A király számára fontos, hogy ne legyen pazarlás az asztalnál, és minden élelmiszer fenntartható forrásból származzon.

Károly király étkezései az egyszerűség köré épülnek, ami összhangban áll az uralkodó fenntarthatósági elveivel. A szezonális gyümölcsök és zöldségek, mint például a borsó, eper, málna és mángold, rendszeresen helyet kapnak a tányérján. Emellett olyan húsféléket fogyaszt, mint a marha és a bárány, amelyeket saját birtokaikon állítanak elő.

Ebéd helyett délutáni tea

Ami viszont meglepő, hogy Károly király egyáltalán nem ebédel. Tom Parker Bowles szerint mostohaapja minden nap kihagyja ezt az étkezést, helyette egy nyugodt délutáni teázást választ. Ez egy ősi brit hagyomány, amit az uralkodó nagyon komolyan vesz. A nedűt hagyományosan 17 órakor szolgálják fel, és hozzá különféle finomságok járnak hozzá.

Hivatalos közleményt adott ki Károly király, a magyaroknak is üzent

Hivatalos közleményt adott ki Károly király, a magyaroknak is üzent

Tom Parker Bowles beszámolója alapján a délutáni tea során Károly király olyan ínycsiklandó ételeket fogyaszt, mint például a macaron, pogácsa, ostya, keksz, teasütemény, buggyantott tojás pirítóssal, garnélarák és különféle szendvicsek. Ezeket általában csirkével, füstölt lazaccal, sonkával vagy mustárral töltik meg, így az étkezés egyszerre könnyed és ízletes.

Hagyományőrzés és fenntarthatóság kéz a kézben

Károly király nemcsak az étrendjében, hanem mindennapi életében is nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. Az uralkodó hosszú évek óta kampányol az élelmiszer-pazarlás ellen, és saját birtokain termeli meg a szükséges alapanyagokat. Tom Parker Bowles elmondása szerint a király „azt gyakorolja, amiről prédikál” – azaz nemcsak beszél a környezettudatosságról, hanem követi is azokat az elveket, amelyeket hirdet.

Az uralkodó étrendje tehát a környezettudatosság és a hagyományok tökéletes egyensúlyát tükrözi. A délutáni teaszeánsza nemcsak a brit királyi hagyományokhoz kapcsolódik, hanem lehetővé teszi számára, hogy fenntartható módon élje életét. Példája jól mutatja, hogyan lehet egyszerre modern és hagyománytisztelő életet élni, miközben az élelmiszer-fenntarthatóságot is szem előtt tartjuk.

Forrás: people.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy hajkendő vagy turbán is lehet fenntartható - a Cukorka Szabóság rá a bizonyíték

glamour plusz ikon Egy hajkendő vagy turbán is lehet fenntartható - a Cukorka Szabóság rá a bizonyíték

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)