Bruschetta csicseriborsó- és avokádópürével
Így hónap végére sokunk hűtőjét és kamráját a pókhálók veszélye fenyegeti. Nem kell szégyellni, tudjuk, hogy egy GLAM-lánynak nem sok ideje van főzni, sőt ha csak Carrie Bradshawra gondolunk, ő is inkább pulóvereket tartott a sütőjében, mintsem, hogy használta volna.
Ezeket láttad már?
De, ha mégis úgy döntenél, hogy összedobnál valami gyorsat, egészségeset és finomat, akkor a következő csicseriborsós, paradicsomos és avokádós receptet ajánljuk a figyelmedbe, amit modellek (!) is előszeretettel fogyasztanak. Ahhoz, hogy még alacsonyabb legyen a bevitt kalóriatartalom, magvas vagy gluténmentes kenyeret is használhatsz a toasthoz.
Hozzávalók:
- 8 szelet pirítós
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 avokádó
- 1 gerezd koktélparadicsom
- frac12; lime
- Oliva olaj
- Só
- Bors
Elkészítési javaslat:
1. Kezd a csicseriborsókrém elkészítésével. Egyszerűen szűrd le egy konzervnyi csicseriborsó levét, adj hozzá egy korty oliva olajat, ízesítsd ízlésed szerint sóval és borssal, majd egy bot mixerrel pépesítsd és tedd félre egy tálban.
2. Pucolj meg egy avokádót. Keverd össze a fél lime levével, ezt is mixeld össze és tedd félre.
3. Négyeld fel a koktélparadicsomjaidat. Tedd egy tálba, önts rá egy kis olivát, sózd és borsózd és ezt is tedd el pihenni.
4. Pirítsd meg a kenyereket, gyűjtsd az asztalra a kis dippeket és kezdődhet is a lakoma!
Tipp: egy kis extra lökethez, tegyél kevés chilit az avokádókrémbe.
Tápérték:
298 kalória, 8.75g zsír, 40.3g szénhidrát, 13.12g protein.