Steiner Kristóf

Steiner Kristóf

Újságíró

Elsősorban történetmesélőnek vallom magam, aki sokféleképpen mesél - könyveen, újságcikkeken, ételeken keresztül, és önismereti elvonulások szervezőjeként.

Első film és színpadi szerepeimet még középiskolás koromban kaptam, majd érettségi után közönségkedvencként lettem magyar zenetévé szerkesztő-műsorvezetője a válogatáson. Hét évvel később, egy indiai utazását követően mindennek hátat fordítottam, és elindultam egy saját úton, amit manapság digitális nomád életmódnak szokás nevezni: éltem Tel Aviv-Jaffában, Londonban, öt éve pedig a görögországi Methana vulkánon telepedtem le egy kis faluban, ahol férjemmel, Nimrod Dagannal retreateket és vegán főzőkurzusokat tartunk - évente gasztrotúrákat szervezve Olaszországba, Mexikikóba, az USA-ba, Izraelbe és Palesztínába, és a világ számos szegletébe. Ezzel együtt sosem hagytam el Magyarországot, vagy a magyar közönségemet, és közösségemet, akik szintén sosem fordítottak hátat nekem.

Angolul is megjelent, tiz éves Kristóf konyhája című kötetem ma is Magyarország legnagyobb példányszámban eladott vegetáriánus szakácskönyve, a Kristóf's Kitchen YouTube pedig a legnézettebb hazai vegán gasztrocsatorna. A közszereplést elsősorban lehetőségként élem meg arra, hogy tanulhassunk - magunkról, egymásról, a társadalomról, és mindig annyit vállalok magamra belőle, amennyi éppen jól esik.

Hobbim az írás, kertészkedés, főzés, és vendégvárás - azaz mindaz, amit munkáimként is végzek.



Legfrissebb cikkeim: