Hazai kozmetikum egyenesen a levendulamezőről - Ismerd meg a CRÉEM márka titkát!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A magyar kozmetikai márka hisz a természet erejében, a tisztaságban és a tudatosságban - ezen értékek mentén hozta létre a család saját vállalkozását. A CRÈEM termékek alapanyaga a családi birtokon, az ökológiai gazdálkodás elveinek betartásával termesztett levendulából, saját lepárlójukban előállított, kiváló minőségű illóolaj.

Tudj meg többet a csodálatos magyar vállalkozásról, a CRÈEM márkáról
Tudj meg többet a csodálatos magyar vállalkozásról, a CRÈEM márkáról
Fotó: Créem

A levendulaolaj testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásai évszázadok óta ismertek, egyike a legsokoldalúbban felhasználható illóolajoknak. Gyógyászati célokra és kozmetikumok alapanyagaként is kitűnően használható. Nemcsak relaxációhoz kiváló, hanem az egyik leghatékonyabb görcsoldó és gyulladáscsökkentő is. A CRÈEM kozmetikumok mindegyike kézzel és nagy odaadással készül.

Ahhoz, hogy a legmagasabb minőségű olaj kerüljön előállításra, nem mindegy, hogy mikor és milyen formában kerül ez a különleges növény learatásra.

A levendula aratás fortélyai

Az CRÈEM levendula földjén az aratás időpontja a teljes virágzás fázisában történik. Fontos szorosan követni a bimbózási folyamatot, mert száraz, forró nyáron az elvirágzás akár egy héten belül is megtörténhet. Nedves időszakban nincs aratás, ugyanis optimális esetben a levendula betakarítása legalább tíz napsütéses nap után történik.

Ragyogj természetesen! Tomán Szabina sminktrükkjei téged is elkápráztatnak

Ragyogj természetesen! Tomán Szabina sminktrükkjei téged is elkápráztatnak



Kulcsfontosságú és gondos odafigyelést igénylő feladat, hogy a levendula virágzását folyamatosan szemmel tartsák
Fotó: Créem

A levágott virágzat azonnal a lepárlóba jut. A lepárlás folyamata után levendulaolaj és levendulavíz keletkezik. Utána megvizsgálják, hogy különféle dűlőkben délelőtt-délután aratott növényből nyert olaj hatóanyagtartama miben különbözik egymástól. Az eddigi tapasztalatok alapján az általuk optimális olajkinyerést biztosító paramétereket “receptek” formájában őrzik.

CRÈEM minőség

Az olajokat hűvös helyen, egy literes sötét laborüvegben tárolják. A CRÉEM minden évben felhasználja a teljes előállított mennyiséget, tehát termékeikbe kizárólag friss levendulaolaj található. Valamennyi főzet olajából ezután mintát vesznek, aminek célja az olaj hatóanyagainak pontos kimutatása. Ennek eredményével tudják bizonyítani, hogy az olaj megfelel a gyógyszerkönyvi minőségnek.



A levendula illóolaj több évig eltárolható érdemi minőségromlás nélkül.
Fotó: Créem

A tudatosság jegyében

Az olaj raktárból adják ki a CRÈEM laborban zajló aktuális gyártási folyamatokhoz a kívánt mennyiséget. Minden üveg olaj precízen dokumentált, jegyzik az évjáratot, a lepárlóüst sorszámát, a dűlőt (a farmot hét ilyen dűlőre osztják), az aratás időpontját (elkülönítve a reggeli és déli aratásokat), az aratás és a lepárlás között eltelt időt, valamint a lepárlás receptjét.

Ezzel, segítve a transzparenciát, a kozmetikai piacon egyedülálló módon tudják bemutatni minden egyes termékük gyártása folyamán felhasznált olaj egyedi mutatóit. Szándékuk az, hogy vásárlóik előtt ismert legyen minden információ, ami a termék összetételének jobb megértését segíti.

Intenzív illatélmény levendulával és annak minden jótékony hatásával a fürdőszobádban
Fotó: Créem



Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Párizs utcáin hódít a Cukovy legújabb kollekciója

Párizs utcáin hódít a Cukovy legújabb kollekciója

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)