Jön Steiner Kristóf új könyve!
A bohém vándorcigány lét és a hedonista kulinária Steiner Kristóf számára kéz a kézben járnak.
Ezeket láttad már?
Tekeregve a nagyvilágban, erdőn-mezőn, tengerparton és nagyvárosokban, barátok bérelt apartmanjában, és sokcsillagos szállodák ipari konyháiban főzve is abban hisz, hogy egy aprócska kemping gáztól egy kis elektromos sütőn át egyetlen vágódeszkáig és egy közepesen éles késig bármi alkalmas arra, hogy sok fogásos terülj-terülj asztalkámat rittyentsen, akinek kedve szottyan. Legújabb szakácskönyvében lakomák receptjeit osztja meg, amelyek elképesztő sebességgel készülnek el – bárhol, bármikor.
“Egy sparhelt, egy mini sütő, kétszer két kéz és több mint nyolc zseniális fogás – ez fogadott engem és húgomat Kristóf Tel Aviv-i lakáséttermében. Ő és párja, Nimrod tökéletes példái annak, hogy minimalista körülmények között is fantasztikus ételeket készíthetünk. Sikerült egy húsimádóval megszerettetni a vegán ételkultúrát. Toda raba!” Krausz Gábor, séf
“Kristóf ételei olyanok, mint ő maga. Élettel vannak tele: fűszeresek és szenvedélyesek. Olyan szakácsok ételeit fogyasztom szívesen, akikről tudom, hogy hozzám hasonlóan missziónak tekintik a főzést, a finomabbnál finomabb ételek alkotását. Kristóf személyében olyan barátra leltem, akivel kölcsönösen inspiráljuk egymást, és azokat, akik még nem ismerik a növényi ételekben rejlő megannyi kreativitást, a csodálatos és változatos ízvilágot. Könyvét ezért mindenkinek ajánlom, sok-sok szeretettel, mert tudom, hogy ő is azzal töltötte meg.” Stőhr Gréta, vegán séf
“Ha életem utolsó vacsorája lenne is, a desszertnél felcsapnék vegánnak, és biztosan a kesudiós ‘sajttortát’ választanám, amit a Menza étteremben Kristóf menüjében volt szerencsém megkóstolni, és azóta is csak enném, enném és enném.” Szatmári “ Főzelékes” Feri, szakács, blogger
"Van, hogy `a húst is hússal` eszem. Imádom a téliszalámit! (Egyébként: `Azt egyétek, amit előtökbe adnak!` - Pál apostol. Egyetértek.) De azt hiszem, mert megtapasztaltam, hogy ha Kristóf főzne nekem, egész maradék életemben vegetáriánus – sőt, vegán! – tudnék lenni, maradni. Mert nem veszi el az élvezetet, hanem hozzáad.” Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író
Nem csak szakácskönyv…
- A könyvben szereplő receptek nagyrésze kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető.
- Majd minden recept gluténmentes, hozzáadott finomított cukrot nem tartalmaz, és nyers ételek is akadnak szép számmal.
Ezt olvastad már? Lesz új Ötven árnyalat-könyv! És azt is tudjuk, mikor jelenik meg!