Sokoldalú pezsgő!
Felejtsd el, hogy a pezsgő csak az ünnepnapok itala! Igaz, az élet nagy pillanataihoz aligha van jobb választás a gyöngyöző italnál, de a pezsgő sokkal finomabb annál, hogy csak a ritka ünnepnapokra száműzzük.
Ezeket láttad már?
A hétköznapokon nem csak magában érdemes ízlelgetnünk, ugyan kevéssé közismert, de a pezsgő remek alapanyaga lehet egy izgalmas koktélnak. Meg is mutatjuk, milyen váratlan kombinációk nyerúő összetevője lehet a pezsgő, sőt eláruljuk az pezsgős koktélok elkészítési módját is!
Céklás Pezsgő
1 dl Hungaria Extra Dry Rosé
3 cl málnaízesítésű rum
3 cl friss málna vagy málnapüré
1 cl cukorszirup
2 szelet cékla
A felkockázott céklát kinyomkodjuk a shakerben, a pezsgő kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd jó erősen összerázzuk! Áttöltjük a jéggel teli pohárba, felöntjük a pezsgővel és átkeverjük! Céklával és friss málnával vagy félbevágott lime-karikával díszítjük!
Keserédes Csábítás
1 dl Hungaria Irsai Olivér Doux
3 cl gin
2 cl Aperol
1 cl bodzaszirup
2 cl frissen facsart lime-lé
2 cl frissen facsart narancslé
A pezsgőn kívül minden összetevőt shakerben összerázunk. Áttöltjük a pohárba, hozzáadjuk a pezsgőt és finoman megkeverjük! Végül lime- és narancsszelettel díszítjük!
Bodzás Buborék
1 cl bodzaszörp
1 cl almalé
1 cl citromlé
Hungaria Extra Dry feltöltés
Az alapanyagokat töltsük a pezsgős pohárba, adjunk hozzá kb. 2/3-ig pezsgőt, óvatosan keverjük meg az italt, majd a szervírozáskor még friss pezsgőt töltsünk az elkészült italunk tetejére.
Uborkás pezsgő
8 cl Hungaria Extra Dry
3 cl vodka
3-4 szelet kígyóuborka
3 cl bodzaszörp
1 cl cukorszirup
2-3 cl frissen facsart lime- vagy citromlé
Az uborkát a lime levével shakerben kinyomkodjuk, majd a pezsgő kivételével hozzáadjuk a többi összetevőt is és tört jéggel röviden összerázzuk. Ezután hozzáadjuk a pezsgőt és finoman elkeverjük, long drink pohárba töltjük. A tetejére még egy kis pezsgőt locsolunk, végül lime-karikával díszítjük.
Narancsos Pezsgő
1 dl Hungaria Irsai Olivér
3 cl limon ízesítésű rum
1 cl cukorszirup
2-3 cl frissen facsart citromlé
6-8 cl frissen facsart narancslé
Az összetevőket törtjéggel teli long drink pohárban finoman elkeverjük, végül pedig narancs- és citromkarikával díszítjük.
Pink Irsai
3 cl friss pink grapefruit-lé
2 cl feketeribizli-lé
Hungaria Irsai Olivér Doux feltöltés
Az alapanyagokat töltsük a pezsgős pohárba, adjunk hozzá kb. 2/3-ig pezsgőt, óvatosan keverjük meg az italt, majd a szervírozáskor még friss pezsgőt töltsünk az elkészült italunk tetejére.
Tipp a Pink Irsai elkészítéséhez: a kellemesebb esztétikai élmény miatt szerencsés a frissen kifacsart pink grapefruit levét átszűrni mielőtt használjuk, így elkerülhetjük azt hogy a gyümölcs rostjai a pohárban úszkálva rossz látványt nyújtsanak.
Tearetto
1 cl Amaretto
1 cl friss gránátalmalé *
2 cl erdei gyümölcs tea **
Hungaria Rosé Extra Dry feltöltés
Az alapanyagokat töltsük a pezsgős pohárba, adjunk hozzá kb. 2/3-ig pezsgőt, óvatosan keverjük meg az italt, majd a szervírozáskor még friss pezsgőt töltsünk az elkészült italunk tetejére.
* Az érett gránátalmát vágjuk félbe, majd facsarjuk ki a levét. Szűrjük át és így töltsük hozzá a többi alapanyaghoz.
** A gyümölcsteát koncentrátum formában használjuk. Ezt úgy tudjuk elkészíteni, hogy a teafiltert csak maximum 8-10 cl forró vízben áztatjuk ki nagyjából 4-5 percig. Hagyjuk kihűlni és kész is.
Téli Varázs
3 cl narancslikőr
2 cl házi szegfűszeg-fahéj szirup *
0,5 cl citromlé
Hungaria Extra Dry feltöltés
Az alapanyagokat töltsük a pezsgős pohárba, adjunk hozzá kb. 2/3-ig pezsgőt, óvatosan keverjük meg az italt, majd a szervírozáskor még friss pezsgőt töltsünk az elkészült italunk tetejére.
* Házi szegfűszeg-fahéj szirup elkészítése:
A csipetnyi szegfűszeget és egy fahéjrudat tegyük bele a főzőedénybe, adjunk hozzá 2 teáskanál cukrot valamint 5 cl vizet. Forraljuk össze, majd hagyjuk kihűlni az így elkészült szirupot, szűrjük le és már használhatjuk is az italkészítéshez.