Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el
Ti szavaztátok meg, hogy a két recept közül Marton Adrienn melyiket készítse el veletek közösen Instagram Live-ban, így esett a választás végül erre a rendkívül finom, könnyű és gyorsan elkészíthető francia desszertre.
Ezeket láttad már?
A cikk végén pedig visszanézhetitek az élő sütést is, amiben végig követhetitek, hogy Adri hogyan készíti el ezt a sütit.
Epres-rozmaringos francia galette
A hozzávalók a következők:
Így készítsd el:
Morzsold a lisztbe a hideg vajat, majd add hozzá a tejfölt, a kevés jeges vizet és ízlés szerint egy csipet sót. Ezután gyúrd össze a tésztát és pihentesd a hűtőben harminc percet.
Felhevített serpenyőben keverd össze az apróra vágott epret, cukrot, citrom levét, eperlekvárt, és addig forrald, amíg a friss eper elkezd összeesni. Ekkor dobj hozzá egy rozmaring szálat és hagyd, hogy összeérjenek az ízek. Amikor lehűlt, akkor töltheted is a tésztába.
Hajtsd be óvatosan a tészta széleit. Keverj egy tojássárgáját és kend be vele a széleit. Süsd gőzsütőben 200 fokon 35 perc alatt készre.