Kukkants be Muri Enikő konyhájába!
A Women of the Year jelöltje nemcsak a zene világában, hanem a konyhában is otthonosan mozog. Ha éppen siet valahová és nincs ideje főzni, mindig van a hűtőjében egy mennyei szendvicskrém, amivel könnyen csillapíthatja az éhségét. Most mutat nektek néhány gyorsan elkészíthető receptet.
Ezeket láttad már?
Avokádókrém egyszerűen
Hozzávalók: 1 db érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, csipet só, csipet őrölt bors
Így készítsd el:
Miután az avokádó húsát kikanalaztad a héjából, törd össze villával. Tegyél bele egy gerezd zúzott fokhagymát, szórj rá egy kis sót és borsot, majd alaposan keverd össze. Tálald pirítóssal.
Gombakrém
Hozzávalók: 40 dkg gomba (vegyesen fehér és barna csiperke, laska), 1 fej vöröshagyma, 25 dkg vaj, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt, 3 teáskanál majoranna, 1 teáskanál fehérbors, 1 teáskanál grill fűszerkeverék, 1 teáskanál ételízesítő
Így készítsd el:
A gombát tisztítsd meg, majd reszeld le. Vágd a vöröshagymát apróra, és pirítsd üvegesre 10 dkg vajon. Ha megvagy, add hozzá a gombát. Hintsd meg a liszttel, keverd el, majd engedd fel a tejjel. Folyamatosan kell keverned, míg felfő, majd a tűzről levéve ízesítsd a fűszerekkel. Ezután keverd el benne még melegen a maradék vajat.
Lazackrém
Hozzávalók: 25 dkg natúr krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál citromlé, 3 szál újhagyma felaprítva, 42 dkg rózsaszín lazac (konzerv), frissen őrölt bors, kb. 3 dkg friss snidling
Így készítsd el:
Egy tálban keverd simára a krémsajtot a tejföllel és a citromlével. Add hozzá a felaprított újhagymát, a villával összetört lazacot, borsozd meg. Végül keverd bele az apróra vágott snidlinget. Tedd hűtőbe több órára, hogy krém jól összeérjen.