Őszi-téli alapdarabok, ha felépítenéd a tökéletes kapszulagardróbot

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Amikor egy új szezon küszöbén állunk, gyakran vágyunk arra, hogy leegyszerűsítsük az életünket, és rendet tegyünk. Egy nő számára pedig ez a lépés nem mással indul, mint a szekrény szelektálásával. Ha ez a feladat évről-évre egyre kaotikusabbnak tűnik, itt az ideje, hogy felépítsd a tökéletes kapszulagardróbot, amihez az őszi-téli alapdarabokat most be is szerezheted a GLAMOUR-napokon!

Itt az idő, hogy felépítsd a tökéletes kapszulagardróbot! Találd meg hozzá az őszi-téli alapdarabokat a GLAMOUR-napokon!
Itt az idő, hogy felépítsd a tökéletes kapszulagardróbot! Találd meg hozzá az őszi-téli alapdarabokat a GLAMOUR-napokon!
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Valószínűleg a legtöbb nőnek még mindig több ruhadarab lapul a szekrényében, mint amire valójában szüksége van. Még mindig hajlamosak vagyunk több impulzusvásárlásra, és megvenni olyan darabokat, amiket csak egyszer veszünk fel, vagy éppen csak túl régóta halmozódnak régi ruhák a szekrényünkben. A tökéletes kapszulagardrób felépítése nem csak az öltözködésünket fogja megkönnyíteni, de a fenntartható divat irányába is elindulhatunk. Kezdd el felépíteni a tökéletes kapszulagardróbot most a GLAMOUR-napokon, ahol az őszi-téli alapdarabokat kedvezményesen is beszerezheted!

HIRDETÉS
A tökéletes kapszulagardrób felépítésével a fenntartható divat felé is megteszed az első lépéseket
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Szerencsére a divathoz és a vásárláshoz való hozzáállás már nagyban megváltozott az elmúlt években. Ahelyett, hogy a felkapott, de rövid életű trendek befolyásolnák a vásárlásainkat, már sokan próbálunk egy sokkal megfontoltabb megközelítést alkalmazni abban, hogy mit vásárolunk. Mivel a fenntarthatóság egyre inkább a középpontban áll, a hangsúly a minőségre helyeződik a mennyiség helyett, és olyan ruhadarabokba fektetünk be, amelyek kiállják az idő próbáját. Ha szeretnéd ezt a hozzáállást képviselni az öltözködésben, itt az ideje felépítened a kapszulagardróbot!

A divatvilág vásárláshoz való hozzáállása nagyban megváltozott az elmúlt években, ami már szembetűnő változást láttat a street style trendekben is
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Álomszép és izgalmas melltartók, amiket brutálisan jó áron szerezhetsz be!

Mit jelent a kapszulagardrób?

A kapszulagardrób olyan darabokat jelent a női szekrényben, amelyek mindegyike viselhető egymással. Ez segít abban, hogy semmi ne maradjon kihasználatlanul. A kapszulagardrób általában a semleges árnyalatokhoz ragaszkodik, és körülbelül 10-20 darabból áll, mint például a kék farmer, tökéletes fehér póló, klasszikus ballonkabát, jól szabott blézer és kényelmes kötött darabok. Azonban a tökéletes kapszulagardrób mindenki számára egy kicsit másképp fog kinézni, a maga életstílusához illeszkedően. Lesz akinek a balerina cipő jelenti majd a kulcsdarabot, másnak pedig a magassarkú bokacsizma.

Egy tökéletes kiegészítő akár örök szereplője is lehet a kapszulagardróbnak
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Hogy kezd el felépíteni a tökéletes kapszulagardróbot?

Először is, határozottan nem kell kiüríteni a gardróbod, és a nulláról felépíteni! A kapszulagardrób összeállítása éppen arról szól, hogy gondold át, mit hordasz sokat, mit szeretnél megtartani, és mi az amire még szükséged van. Azonban ha a gardróbod túlcsordult, és nincs kontrollálva, valóban ijesztő lehet nekikezdeni a szelektálásnak. Mi a teendő, ha nem vagy biztos egy darab megtartásában?

Ha már egy második szezon telik el úgy, hogy valamit nem vettél fel, érdemes tőle megválnod. De ha olyan időtálló szereplőről van szó, mint egy ballonkabát vagy zakó például, érdemes még egyszer felpróbálni új és friss alapdarabokkal, mint egy ropogós farmer, amitől lehet hogy új életre kel.

A tökéletes kapszulagardrób elemei kiválóan passzolnak egymással is
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Az is nagyon fontos, hogy ne kezdj el olyan radikális döntéseket hozni, hogy nem vásárolsz többé. Időnkét meg kell engedni, hogy új terméket vásárolj, csak figyelj oda arra, hogy mit vásárolsz, és mennyit fogod hordani az adott darabot!

Honnan tudhatod, hogy mi hiányzik a kapszulagardróbból?

Amikor újraértékeled a ruhatárad, térképezd fel azokat a részeket, amiket egy kicsit újra kell gondolni, hogy az adott alapdarabból a legtöbbet tudd kihozni.

Ha a stílusodra inkább jellemző a merészség és több feltűnő darab lapul a szekrényedben, azonban úgy érzed, hogy nem tudod őket nap mint nap jól kihasználni, akkor az olyan alapdarabokra kell nagyobb hangsúlyt fektetned, mint a tökéletes farmer vagy fehér póló. Így egy feltűnő cipőt vagy blézert könnyedebben tudsz majd a hétköznapokban is kihasználni, azaz hordhatóbbá tenni.

A tökéletes kapszulagardróbot már könnyű kiegészítő darabokkal formálni, ahogy változna a saját stílusod
Fotó: Launchmetrics/Spotlight

Ha minimalista vagy, ugyanez a szabály, azonban az ellenkező oldalt kell erősítened, és esetleg befektetni egy mutatós ékszerbe vagy kabátba, ami új életre kelti majd az időtálló öltönynadrágod vagy a szürke blézered. Így a meglévő alapdarabjaidat máris nagyobb kedvvel fogod viselni.

Ez a két szín mindent visz idén ősszel, már a világsztárok is behódoltak előtte, élükön Dakota Johnsonnal

A kapszulagardróbnak képviselnie kell a te saját személyes stílusodat. Nem kell lemondanod a trendek szeretetéről, de tudnod kell kontrollálni a szerepüket az öltözködésedben. Ha rendelkezel a 10-20 alapdarabból álló tökéletes kapszulagardróbbal, néha belecsempészhetsz egy-egy új fazont, új színt, ahogy esetleg változik a stílusod, de a vásárlásod mindig maradjon kellően átgondolt és törekedj az időtállóságra.

Íme 10 alapdarab a tökéletes kapszulagardróbhoz, amit kedvezményesen beszerezhetsz a GLAMOUR-napokon is!




Galéria

Bezárás
2024.09.20.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Keresd azt, ami beragyogja a napod - mik azok a glimmerek és hogy segíthetnek?

glamour plusz ikon Keresd azt, ami beragyogja a napod - mik azok a glimmerek és hogy segíthetnek?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Jó minőségű, de megfizethető arcápolási termékekre vágysz? Mutatjuk hol szerezd be őket! (x)

Jó minőségű, de megfizethető arcápolási termékekre vágysz? Mutatjuk hol szerezd be őket! (x)

Így nevelheted pénzügyi tudatosságra a gyereked a legkönnyebben (x)

Így nevelheted pénzügyi tudatosságra a gyereked a legkönnyebben (x)

Így zsebelhetsz be még több kedvezményt a GLAMOUR-appban (x)

Így zsebelhetsz be még több kedvezményt a GLAMOUR-appban (x)

Íme 6 hazugság, amit a sorozatok elhitetnek velünk a szerelemről (x)

Íme 6 hazugság, amit a sorozatok elhitetnek velünk a szerelemről (x)