Ez az 5 csillagjegy zseniális a konyhában
Hogy mitől válik valaki jó szakáccsá? Az ételek szeretete, az enciklopédikus tudás birtoklása, a változatos technikák és a különféle összetevők széles ismerete, valamint a nyitottság az új ízek kipróbálása felé mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki jól főzzön. Mindezek elsajátítása személyiségjegyektől is függ, amikre hatással vannak a csillagok is. De vajon mely csillagjegyek szülöttei igazi konyhatündérek?
Ezeket láttad már?
1. Bika (április 20 – május 20)
Aki olyan erősen képes uralni az érzékeit, mint a Bika, egészen biztos, hogy csak jó szakács lehet. Az ízek szeretete, a gondos tálalás és az alaposan kidolgozott főzési folyamat az ételek igazi mesterévé avanzsálja a jegy szülöttjét. Kifinomult szaglása és kitűnő ízérzéke miatt soha nem tenne olyan ételt az asztalra, ami nem eléggé ízletes. A Bika számára fontos hogy sokféle ételt megkóstoljon és élvezzek a finom ízeket, emellett pedig kevés dolog tudja annyira elvenni a kedvét, mint egy rosszul elkészített és feltálalt étel.
2. Rák (június 21 – július 22)
A Rák nagyszerű szakács, aki imád ínycsiklandó ételeket készíteni az otthonában a családjának és a barátainak. Valójában a főzés során az a legfontosabb a számára, hogy másnak okozzon örömet az elkészített ételekkel. Lehet, hogy nem ismer minden kulináris trükköt és technikát, de olyan finom ételeket készít egyszerűen, hogy senkinek nem maradhat hiányérzete a tálalás után. A Rák kevésbé kísérletezik új ízekkel, de amilyen ételek szerepelnek a repertoárjában, azokat mindig kifogástalanul készíti el. Pontosan tudja, hogy a számára fontos embereknek milyen ételek elkészítésével okozhat örömet.
Ezek a csillagjegyek rendelkeznek a legjobb humorérzékkel
Ezek a csillagjegyek rendelkeznek a legjobb humorérzékkel
3. Mérleg (szeptember 23 – október 22)
A Mérleget az teszi jó szakáccsá, hogy szeret új ízekkel kísérletezni és többféle főzési módszerben is járatos. Veleszületett egyensúlyérzékét jól tudja használni a főzés során is. A Mérleg szabálykövető, ami különösen sütemények készítésekor hasznos. Nem áll távol tőle saját receptek alkotása sem. Ha esetleg hibázna, abból mindig tanul – ha pédául egy olyan edényben készít ételt, amiben félresikerül az alkotás, másodszorra egész biztosan tízszer jobbat választ és készít.
4. Bak (december 22 – január 19)
A főzés segít a Baknak kikapcsolódni, megnyugtatja és gyógyító hatással van rá. Élvezi a hagyma aprítását, a leveszöldségek megmosását és felszeletelését is. Hajlandó bármilyen kemény munkát elvégezni, ha egy recept megköveteli, különösen, ha extrán ízletes végeredményt kap. A Baknak van egy egészséges étvágya, de nem szereti túlenni magát. Komplett listája van a legjobban bevált receptjeiről, de nem zárkózik el újdonságok kipróbálása elől sem.
5. Ikrek (május 21 – június 20)
Az Ikrek szülöttét leginkább az teszi jó szakáccsá, hogy maximálisan tisztában van vele, hogy egy közös étkezés segíthet jó kapcsolatokat kiépíteni vagy éppen békés hangulatot teremteni, egy finom étel dicsérete pedig mindig képes megtörni a jeget bárkik közt. Rajong az ízletes ételekért és már a főzés során rengeteget kóstolgat. Általában egészséges ételeket készít, amelyek ízletesek és táplálóak is. Ha fűszerekről és hozzávalókról van szó, a világ minden tája felé nyitottak. Az Ikrek különleges képessége, hogy kitűnően tudja, mely ételek és aromák passzolnak leginkább egymáshoz. Szereti megismerni más kultúrák specialitásait és nem él kipróbálni a legújabb ételtrendeket sem.