Beleuntál a salátába? Vinegrette!
A vinegrette igazán elegánsan hangzik, pedig nagyon könnyű elkészíteni, és néhány egyszerű hozzávaló segítségével egészen más ízt lehet elérni, mintha csak nyakon öntenénk a salátát olajjal és ecettel. Bármilyen vinegrette elkészítéséhez elég, ha észben tartjátok a 3:1 arányt, ami az olaj-ecet arányára vonatkozik. Hogy mit tesztek bele ezután, az tényleg csak rajtatok múlik.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók (160g előrecsomagolt salátához):
3 ek olaj
1 ek almaborecet
1 kis fokhagyma
1-2 tk méz
Salátástálban összeöntjük az olajat és az ecetet. Kicsit megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és az előzőleg felaprított fokhagymát. Habverővel vagy villával addig verjük, míg az olaj és ecet egyenletesen összekeveredik egymással, majd hagyjuk állni (minél tovább, annál jobb). Az öntetet közvetlenül a tálalás előtt verjük fel még egyszer, végül dobjuk bele a salátát, és addig-addig forgassuk a leveleket, míg egy fényes bevonatot kapnak.
Ez a vinegrette egy egyszerűbb változata, amit leggyakrabban, akkor használok, mikor salátát készítek tésztás ételek mellé. Majd a későbbiekben mutatok olyan változatokat is, amelyek akár könnyed ebédként is megállják a helyüket.