A világ legegyszerűbb parféja
Fehér csokis-mandulás parfé - Ezt a receptet pofonegyszerű elkészíteni, de a legjobb benne mégis az, hogy miután mélyhűtőben kell tárolni, nagyon sokáig fogyasztható marad. A névben parfé szerepel, de ez a desszert még annál is könnyebben összedobható. Persze ne várjátok el, hogy olyan krémes legyen, mint a fagyi, mert akkor csalódni fogtok. Mindezek ellenére mégis azt mondom, hogy az eredmény messze meghaladja a befektetett munka fáradalmait. Majd meglátjátok! A receptet fél liter habtejszínre írtam, ami egy óriási mennyiség, így az esetek többségében csak negyed litert használok. Ilyenkor egyszerűen megfelezem a többi hozzávaló mennyiségét.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók:
fél liter habtejszín
1 tábla fehér csoki
1 marék mandula
brandy (ki is lehet hagyni)
Első lépésben keményre verjük a habtejszínt. Ez eltarthat egy ideig. Ha van robotgépetek, akkor pillanatok alatt kész van. Ha nincs – ahogy nekem sincs –, akkor marad a jó öreg kézi módszer.
Amint kész a hab, hozzáadunk egy löttyintésnyi brandyt, az előzőleg durvára tört mandulát és a lereszelt fehér csokit, majd óvatos mozdulatokkal (erre figyeljetek!) átforgatjuk. Ha nem akarjátok a csokit lereszelni, akkor késsel is meg lehet oldani, sőt az igazat megvallva sokkal könnyebb is, csak nagyon vékony szeleteket kell vágni. Egy a fontos mindkét esetben, méghozzá az, hogy a csoki hideg legyen.
Műanyag fóliával kibélelünk egy tálkát, és belelapátoljuk a masszát. Ha szeretnénk, még meg is szórhatjuk az egészet egy kis mandulával vagy fehér csokival. Mélyhűtőbe tesszük egy napig, és szeletelve tálaljuk.