Isteni finom zserbógolyó, ami pillanatok alatt elkészül
Minden kétség nélkül leszögezhetjük: nincs karácsony zserbó nélkül, viszont tény az is, hogy idő, energia és nagyobb rutin szükséges az elkészítéséhez. Mit szólnál, ha idén nem pepecselnél vele? Megmutatjuk, hogyan készítsd el egy sokkal gyorsabb, finomabb variációját.
Ezeket láttad már?
Mióta rájöttünk a zserbógolyó titkára, azóta felkerült megunhatatlan édességek listájára. Bármennyi készül belőle, garantált, hogy azonnal elfogy. Egyesek szerint, ha hagyjuk egy picit állni a hűtőben, még finomabb lesz az íze. Nekünk eddig nem sikerült letesztelni, bármennyit készítettünk pillanatok alatt elfogyott az összes finomság. Állj neki még ma, miután megkóstoltad te magad sem fogod érteni, miért nem próbáltad ki korábban.
Zserbógolyó
Hozzávalók a golyóhoz:
- 25 dkg cukormentes darált háztartási keksz
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg cukormentes baracklekvár
- ízlés szerint édesítőszer
- fél citrom héja
Hozzávalók a bevonathoz
- 15 dkg cukormentes étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
Így készítsd el
Egy tálban keverd össze a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót, a citromhéjat és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehet). Ízlés szerint édesítsd. Amikor jól formázható, nem ragadós masszává állt össze a keverék, formázz belőle közepes méretű (kb. 3 centi átmérőjű) golyókat. Az elkészült golyókat tedd fél órára a hűtőbe. Közben a csokit és a vajat olvaszd fel vízgőz felett. Mártsd a golyókat az olvasztott csokoládéba, majd hagyd, hogy teljesen megdermedjen.
A recept eredetileg a 2017-es GLAMOUR magazin decemberi számában jelent meg.