Viva Espana! Könnyű paella recept tenger gyümölcseivel
A paella a spanyolok egyik legnépszerűbb fogása. Rendkívül tartalmas, de ugyanakkor amennyire bonyolultnak gondolnád, annál könnyebb elkészíteni. Csak dobj bele minden alapanyagot egy edénybe és már kész is. Ennél kényelmesebben nem is telhet a főzéssel töltött időd.
Ezeket láttad már?
Paella tenger gyümölcseivel
Hozzávalók: másfél bögre rizs, 1 csomag tengergyümölcsei, fél kiló csirkemell, 8 deci alaplé, 1 deci olívaolaj, 1 kávéskanál sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 4 db salottahagyma, 1 nagy fej paradicsom, 1 kaliforniai paprika1 csilipaprika, ízlés szerint só, bors, őrölt paprika, 1 citrom
Így készítsd el
Hevíts olajat egy viszonylag mély serpenyőben, párold üvegesre a feldarabolt hagymát. Ezután add hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot, a csíkokra vágott csirkét. Szórd meg sóval, borssal és egy kis paprikával, majd mehet hozzá a csili, a zúzott fokhagyma is. Egy külön edényben főzd fel az alaplevet, add hozzá a sáfrányt. Hagyd benne pár percet. Közben add a húshoz a rizst, oszlasd el a serpenyőben, majd öntsd fel az alaplével. Főzd további tíz percig, majd tedd hozzá a tenger gyümölcseit. Főzd össze további 10-15 percet és már kész is. Tálaláskor locsold meg citrommal.