Virágos zabkása, nem csak ráérős reggelekhez
Bár úgy tűnik elsőre, hogy ezt a kását csak ráérős reggeleken fogod elkészíteni, az 5hozzávaló blog gasztrobloggere, Szabó Jucus megnyugtat, csupán tíz percre és csak öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá!
Ezeket láttad már?
A díszítéssel kicsit pepecselni kell, de megéri, mert mégis csak jobban esik reggel egy ilyen finomságot enni, nem? Az édes sárgabarack, a fanyarkás zöldalmával, a ropogós pisztáciával és a krémes zabkásával pedig igazán fenséges.
SÁRGABARACKVIRÁGOS ZABKÁSA
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
4 dl zabtej (de nyugodtan használj sima tejet azzal is isteni lesz), 8 evőkanál zabpehely, (inkább apróbb szemű legyen, mert gyorsabban megfő), 1 nagyobb sárgabarack, 1 kisebb zöldalma, , 15 szem pisztácia. Szükséges eszközök: kisebb lábas, fakanál vágódeszka, kés, szilikon lapát, müzlis tányér
Így készítsd el:
Öntsd a lábasban a tejet és zabpelyhet. Kis lángon időnként megkeverve, főzd 8-10 percig, míg be nem sűrűsödik.
Miközben a kása rotyog, a gyümölcsöket mosd meg. A pisztáciát pucold meg, és vágd hosszában félbe a szemeket. Az almából vágj le két nagyobb cikkelyt, majd vékonyan szeleteld fel. Közben azért néha keverd meg a kását!
A sárgabarackot vágd félbe, vedd ki a magját, és keresztbe vágd nagyon vékony szeletekre. A két kezeddel a szeleteket húzd szét egy vékony sorba, majd formázz belőle egy virágot.
Mikor a kása elkészült vedd le tűzről, és oszd ketté a két tányérba, és szépen simítsd el a tetejét. Most jön a kreatív része. A szilikon lapáttal emeld át a barackvirágot a kásás tál felső sarkába. A pisztáciából formázd meg a virág szárát, majd a leveleket pedig a zöldalmából.
Mindenképpen készíts róla egy fotót az instára mielőtt megeszed, hamár ennyit dolgoztál vele!