Vigyázz, nem tudod abbahagyni: meggyes-mákos süti
Ugyan persze, hogy nem kellene édességeket enni, de mire van a hétvége, ha nem arra, hogy kikapcsolódjunk és azért kényeztessük magunkat egy kicsit. Ráadásul miközben sütit sütsz egy csomó kalóriát elégeszt, ha eszel a magad készítette finomságból, legalább azzal vigasztalhatod magad, hogy megdolgoztál azért, hogy bűnözhess egy kicsit
Ezeket láttad már?
Krémes meggyes-mákos kocka
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A tésztához: 45 dkg magozott meggybefőtt, 25 dkg mák, 25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 tojás
2,5 dl tej A krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor
4 dl meggylé (a befőtt levéből) A tepsihez: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt
A tetejére: 3 evőkanál porcukor
Így készítsd el:
Csöpögtesd le a meggybefőttet és tedd félre a levét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Mérd egy tálba a mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba, add hozzá a sütőport és az egészet jól keverd el. Ezután öntsd bele az olajat, add hozzá a tojást és a tejet kisebb adagokban, keverd a tésztát simára. Öntsd a kivajazott, kilisztezett tepsibe (20x30 cm nagyságú), dobáld bele a lecsöpögtetett meggybefőttet, süsd a sütőben kb. 25-30 perc alatt készre. Amíg sül, készítsd el a krémet. Keverd el a vaníliás pudingport és a cukrot. A meggybefőtt levélből mérj ki négy decit és add hozzá a pudingporhoz. Főzd meg, ezután hagyd az meggyes pudingos krémet langyosra hűlni. Amikor a mákos sütemény készre sült, fordítsd ki a tepsiből és hagyd kihűlni. Vágd vízszintesen két lapra, majd az alját tedd vissza a tepsibe, amiben sütötted. Erre kend rá a pudingos-meggyes krémet, és borítsd be a sütemény másik felével. Szeletelés előtt hagyd legalább két órát állni, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Tálald porcukorral meghintve.