Vesd be a gesztenyét az ünnepi asztalon!
Ebben a receptben minden benne van, ami a karácsonyi sültet tökéletessé teszi. A gesztenye és az aszalt áfonya mindig tökéletes páros.
Ezeket láttad már?
Gesztenyés hústekercs áfonyával töltve
Hozzávalók nyolc személyre: 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olívaolaj
2 alma, 40 dkg főtt gesztenye (natúr), 10 dkg fehér kenyér, 80 dkg darált sertéshús, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor zsálya, 1 csokor kakukkfű
1 tojás, só, bors, 3-5 evőkanál zsemlemorzsa, 15 dkg aszalt áfonya, 24 szelet szalonna
A körethez: 50 dkg burgonya, 2 evőkanál olaj, BBQ szósz
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel, pirítsd meg az olajon. Az almát hámozd meg, reszeld le, a gesztenyét vagdald össze. A kenyér belsejét áztasd vízbe, majd nyomkodd ki. Tedd tálba a darált húst, add hozzá a hagymát, az almát, a gesztenyét, a kenyeret, a felaprított zöldfűszereket, a tojást, sózd, borsozd és alaposan dolgozd össze. Adj hozzá, annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon a massza. Ha megvagy, teríts ki egy nagy alufóliát, olajozd be és rakd ki szalonnaszeletekkel. Oszlasd el rajta a húst, a közepére szórj egy sorban áfonyát, és szorosan tekerd fel úgy, hogy a szalonna körbeérje a húsmasszát. Rakd be a sütőbe 45 percre, ezután távolítsd el a fóliát, és süsd tovább 15 percen keresztül, hogy a szalonna megpiruljon. A körethez főzd meg héjában a burgonyát, szűrd le, hámozd meg, vágd fel karikára és forró olajon pirítsd le, sózd, borsozd. Végül a húst szeleteld fel, és kínáld BBQ szósszal és pirított burgonyával.