Végtelenül egyszerű körtés-diós finomság: a gyümölcs és sajt találkozása igazi élmény
Egy végtelenül egyszerű, de annál pompásabb őszi különlegességet mutatunk. A gyümölcs és sajt találkozása valami elképesztő eredményt produkál.
Ezeket láttad már?
Sült camembert dióval, körtével
Hozzávalók: 1 camembert sajt, 5 deka vaj, 1 nagy körte, 1 marék dió, 1 deci olívaolaj, só, bors, másfél evőkanál cukor
Így készítsd el
Mosd meg a gyümölcsöt, majd vágd apró kockákra. Pucold meg a diót is és hasonlóan darabold össze. Hevíts egy serpenyőben vajat, majd tedd rá a körtét, a diót és a cukrot. Karamellizáld jól össze, amíg egy kicsit puhább állagot nem kapsz. Ha kész tedd félre. Helyezed a sajtot egy sütőpapírral bélélet tepsire. Locsold meg egy kis olívaolajjal, majd tedd rá a korábban elkészített körtés-diós csatnit. Közben melegítsd elő a sütőt, majd süsd kb. tíz percet 185 fokon.