Vegán rizottó Árvai Anita receptgyűjteményéből
Egy szuper receptet ajánl az ünnepi asztalra Árvai Anita a Veganeeta étterem és oldal megálmodója. Ha húsmentes, különleges, tartalmas fogásra vágysz, mindenképp készítsd el ezt a finomságot.
Ezeket láttad már?
Vegán rizottó
Hozzávalók:
- 300-400 g gomba
- 7-10 nagy levél fekete kel
- 1 db fehér hagyma / póréhagyma
- 1 dl fehérbor / champagne (elhagyható)
- 300 g rizottó rizs (arboriot használtam)
- Alaplé, 1,5 dl rizstejszín
- 1 teáskanál datolyaszirup vagy bármilyen szirup
- egy kis darab vegán vaj vagy margarin
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- kókuszolaj vagy bármilyen növényi olaj
Így készítsd el
Miután megmostad, feldaraboltad a zöldségeket, pirítsd le egy serpenyőben, kevés kókuszolajon fokhagymával és a datolyasziruppal. Figyelj, hogy a kel akkor kerüljön hozzá, amikor a gomba majdnem készen van. Miután megtörtént, pirítsd le a hagymát. Miután üvegesednek, add hozzá a rizst, együtt pirítsd, majd párold el rajta a fehérbort. Ezen a ponton fűszerezd sóval, borssal, majd fokozatosan add hozzá az alaplevet. A utolsó adag alaplé hozzáadása után tedd bele a margarint, esetleg a zöld fűszereket, és a rizstejszínt is keverd bele.