Van tíz perced egy finom túrófánkra?
Nagy fánk-rajongó vagy, de nincs időd bajlódni a tészta kelesztésével? Dobd össze ezt ultrakönnyű túrófánkot, amit pont azoknak találtunk ki, akik nem akarnak a konyhában időzni, de mégis valami házias édességre vágynak.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 30 deka liszt, 3 tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna, olaj, 1 csipet só, 30 deka túró, 1 evőkanál cukor, 2 deci tej, 1 citrom héja, lekvár vagy mogyorókrém
Így készítsd el
Bontsd ki a túrót, tedd egy tálba és egy villa segítségével nyomkodd jól össze. Ha kész vagy, add hozzá a lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és végül a tejet. Dolgozd össze jól, majd formálj vizes kézzel tetszőleges méretű golyókat, helyezd az összeset egy lisztezett tálcára. Miután elfogyott a tészta, hevíts olajat egy serpenyőben. Amikor átforrósodott, süsd ki a golyókat és még melegen hintsd meg porcukorral. Tálald lekvárral, mogyorókrémmel, de önmagában is imádni fogod.