Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A húsvéti sonkamaraton után ideje néhány kímélő fogással előrukkolnod. Ezen a héten könnyen elkészíthető, de annál finomabb vegán receptekkel dobjuk fel a hetedet.

Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Sült padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél deci olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 30 deka paradicsom, só, bors, néhány szál friss koriander

Így készítsd el

Moss meg minden zöldséget, majd vágd le a padlizsán csúcsát és szeleteld fel hosszában nagyjából egy-két centis szeletekre. Vágd apróra a hagymát, zúzd össze a fokhagymát és kezdd el pirítani egy kis olajon. Míg pirul a hagyma, vágd apró kockákra a paradicsomot, dobd rá az hagymára, sózd, borsozd, locsold meg még egy kis olajjal és pirítsd legalább tíz percet. A padlizsán szeleteket rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd halmozd rá a paradicsomos, hagymás tölteléket. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)