Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal
A húsvéti sonkamaraton után ideje néhány kímélő fogással előrukkolnod. Ezen a héten könnyen elkészíthető, de annál finomabb vegán receptekkel dobjuk fel a hetedet.
Ezeket láttad már?
Sült padlizsán
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél deci olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 30 deka paradicsom, só, bors, néhány szál friss koriander
Így készítsd el
Moss meg minden zöldséget, majd vágd le a padlizsán csúcsát és szeleteld fel hosszában nagyjából egy-két centis szeletekre. Vágd apróra a hagymát, zúzd össze a fokhagymát és kezdd el pirítani egy kis olajon. Míg pirul a hagyma, vágd apró kockákra a paradicsomot, dobd rá az hagymára, sózd, borsozd, locsold meg még egy kis olajjal és pirítsd legalább tíz percet. A padlizsán szeleteket rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd halmozd rá a paradicsomos, hagymás tölteléket. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.