Ünnepi sütikavalkád! Lesd el a fitneszguru diétás finomságait!
Karácsonykor hajlamosak vagyunk egy-egy csábító ízért kísértésbe esni. Dávid Petra fitneszguru mennyei laktóz- és cukormentes sütiket ajánl a decemberi számban azoknak, akik nem szeretnének lemondani az édes élvezetekről! Jöjjön egy kis receptráadás!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 250 gramm Szarvasi laktózmentes mascarpone, 3 evőkanál eritrit, 3 db tojás, 1 csomag cukormentes babapiskóta, kávé, kakaópor
Így készítsd el:
Főzz egy nagy adag kávét, ezután tedd félre. A tojások sárgáját verd habosra az eritrittel, ezután keverd hozzá a mascarponét. A tojások fehérjét is verd habosra, ha kész óvatosan forgasd bele a krémbe. A babapiskótákat egyenként mártsd bele a kávéba, majd rakd ki velük egy tál vagy pohár alját. Erre kend a krém egyharmadát, majd ismételd addig, míg a tetejére nem érsz. Miután az utolsó réteg piskótát is megkented a krémmel, szórd meg kakaóval és tedd pár órára hűtőbe.
Hozzávalók a túrókrémhez: 500 gramm laktózmentes túró, 2 tojás, 2 evőkanál édesítőszer, 1 evőkanál útifűmaghéj, 25 gramm mák a sütőtök krémhez: 500 gramm sütőtök pürésítve, 2 tojás, 2 evőkanál édesítőszer, 1 teáskanál reszelt citrom- héj, 1 evőkanál útifűmaghéj a szószhoz: 100 gramm laktózmentes tejföl, 100 gramm pürésített sütőtök, 1 evőkanál édesítőszer, 1 tojás
Így készítsd el:
A túrókrém alapanyagait tedd egy tálba, robotgéppel dolgozd össze, és keverd hozzá a mákot (ha nem szereted, elhagyhatod). A főtt sütőtöknek kapard ki a belsejét, majd pépesítsd robotgéppel. A tojásokat, a keményítőt, az édesítőszert és a citromhéjat keverd hozzá a langyosra hűlt sütőtökhöz. Kenj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát vajjal, szórd meg liszttel. Rétegezd a túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével. Kezdd a forma közepén a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet tegyél bele, majd kanalazz túrókrémet mellé. Próbálj meg szép körformát alkotni. Így adagold a töltelékeket a formába, egészen addig, amíg elérsz széléig. Hogy a torta még szebb legyen a közepétől kifelé haladva, egy fogpuszkáló segítségével húzz vonalakat bele, majd 170 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig. Végül keverd össze az öntet hozzávalóit. Vedd ki a tortát a sütőből és öntsd rá a forró süteményre, tedd vissza a sütőbe még hét percre. Ha kihűlt, kapcsold le a forma oldalát és már szeletelheted is.