Ultrarémisztő és édes! Na, mire gondoltunk?
Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen rémisztő és egyben cuki kekszet még sosem kóstoltál. Itt az ideje megtanulnod elkészíteni!
Ezeket láttad már?
Töltött keksz
Hozzávalók a tésztához: 30 deka liszt, 15 deka porcukor, 1 tojás, 10 deka vaj, 1 csipet só, 2 mokkáskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. A krémhez: 15 deka étcsoki, 1 evőkanál cukor, másfél deci tejszín, 1 vanília belseje, 15 deka pillecukor
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta alapanyagait, majd csomagold be és tedd a hűtőbe legalább félórára. Míg pihen a tészta, készítsd el a krémet. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá a tejszínt, a cukrot, a kikapart vaníliát. Főzd addig míg el nem kezd sűrűsödni. Ezután vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Közben nyújtsd ki a tésztát egy deszkán, egy forma segítségével szaggass ki kör formákat, helyezd mindet egy tepsire és süsd 185 fokon tíz perc alatt készre. Ha kihűlt, töltsd meg az egyik felét a krémmel, majd tegyél rá egy másikat. Végezd mindezt addig, amíg el nem fogy az összes keksz. Egy olló segítségével vágj apró köröket a pillecukorból szemeknek és háromszögeket fogaknak. Egy kis maradék krémmel tapaszd a süti tetejére és a krémes rétegre a megfelelő formát. Végül minden körre tegyél még egy-egy csokipöttyöt és kész is.