Ettől az alapanyagtól lesz igazán különleges a szerencsehozó újévi lencseleves
Köszöntsd 2023-at ezzel a finom lencselevessel, ami finom íze mellett a szerencsédről is gondoskodik majd az újévben. Ha igazán karakteres ízre vágysz, adj hozzá egy kis kolbászt, és igazán karakteres lesz a végeredmény. Vigyázat, függőséget okoz!
Ezeket láttad már?
Új évi lencseleves
Hozzávalók
- 35 dkg lencse
- 1 közepes hagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 2 dl alaplé
- 3 gerezd fokhagyma
- fél pár füstölt kolbász
- só
- bors
- 2 kávéskanál pirospaprika
- olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál keményítő
- 1 doboz tejföl
Így készítsd el
Áztasd vízbe egy-két órára a lencsét, vágd apróra a hagymát, és a fokhagymát. Dinszteld meg egy kis olajon, majd szórd rá a paprikát. Miután szépen megpuhult, dobd rá a karikára vágott kolbászt, az apróra vágott zöldségeket, és a vízbe áztatott lencsét. Pirítsd pár percet, engedd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sózd, borsozd, add hozzá az alaplevet és az apróra vágott petrezselymet. Hagyd összefőni, közben ellenőrizd az ízét, ha szükséges, fűszerezed. Amikor már majdnem kész, vegyél ki egy merőkanál levet egy tálba. Add hozzá a keményítőt, a tejfölt, keverd jól el, add hozzá a leveshez. Főzd addig, míg besűrűsödik. A habarás helyett össze is turmixolhatod a levest, de előtte távolítsd el a kolbászokat. Fogyaszd pirítóssal, vagy bolondítsd meg némi friss petrezselyemmel is.