Mi már tudjuk mitől lesz tökéletes a túrógombóc és eláruljuk neked is!
Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb magyar fogások egyike a tradicionális túró gombóc. Bár rendkívül könnyűnek tűnhet az elkészítése, ha nem megfelelő technikát alkalmazol, csalódott leszel a végeredménytől. Ha ránk hallgatsz próbáld ki ezt a bevált receptet és nem lesz gondod a továbbiakban az elkészítésével.
Ezeket láttad már?
Túró gombóc
Hozzávalók: fél kiló túró, 1 evőkanál zsír, 3 tojás, 1 citrom héja, 10 deka búzadara, fél deci olaj, 15 deka porcukor, 1 nagy doboz tejföl, 1 csipet só, 1 kis csomag zsemlemorzsa
Így készítsd el
Törd össze a túrót egy villával, add hozzá a tojássárgáját, a búzadarát, a sót, a zsírt, a reszelt citromhéjat, és a cukor egyharmadát. A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd össze és tedd addig a hűtőbe, míg elkészíted a pirított zsemlemorzsát. Tedd egy serpenyőbe az olajat, kezdd el hevíteni, add hozzá a zsemlemorzsát és a maradék porcukor felét. Keverd össze, majd pirítsd pár percet. Ha kész, húzd le a tűzről és tedd félre. Kezdj el vizet melegíteni egy fazékban, amikor elkezd forrni, formálj vizes kézzel a túrós masszából gombócokat, majd egy kanál segítségével óvatosan helyezd a vízbe azokat. A gombóc akkor lesz kész, ha feljön a víz tetejére, szedd ki egy szűrőkanál segítségével, majd azonnal forgasd bele a porcukros zsemlemorzsába. Tálald porcukorral, tejföllel.