Töltött fánk, ahogy mi szeretjük
Ezt a fenséges fánkot mindenki imádni fogja. Próbáld ki minél többféle töltelékkel!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 50 deka liszt, 10 deka porcukor, 5 tojás, 3 deka élesztő, 2 deci tej, 1 csipet só, 5 deka vaj, étolaj a sütéshez, tetszés szerint lekvár, 1 db fecskendő
Így készítsd el
Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne a cukrot, majd morzsold el benne az élesztőt. Hagyd legalább 15 percet állni. Amikor letelt az idő, tedd a többi alapanyagot egy tálba, add hozzá az élesztős tejet, majd dolgozd jól össze. Egy nagyon könnyű, kicsit ragacsos állagú tésztát kell kapnod. Ha kész, pihentesd letakarva legalább egy órát. Miután letelt az idő, nyújtsd ki egy kilisztezett deszkán kb. egy centi magasra és egy szaggató segítségével formálj belőle korongokat. Ha mindent kiszaggattad, pihentesd további harminc percet. Hevíts egy serpenyőben olajat, várd meg, hogy kellően forró legyen, majd süsd meg a fánkokat. Szívj fel a fecskendőbe egy kis lekvárt, majd miután kihűltek a fánkok, óvatosan töltsd meg mindegyik közepét egy kis a lekvárral. Ne rakj túl sokat bele, mert gyorsan kifolyhat. Végül hintsd meg porcukorral és már falatozhatod is.