Tökéletes kiegészítő fogás egyszerűen: gluténmentes tavaszi tekercs
Dobd össze ezt a szuper gluténmentes tavaszi tekercset, ami kiváló kísérője lehet akár minden étkezésnek. Egyáltalán nem nehéz, ha kicsit odafigyelsz rá, hogy mivel töltöd meg és hogyan készíted el, akár még a diétádba is beilleszheted.
Ezeket láttad már?
Gluténmentes tavaszi tekercs
Hozzávalók: 5 ehető rizspapír, negyed fej lilakáposzta, 2 szál újhagyma, 3 kis répa, 10 deka natúr mogyoró, fél uborka, 3 gerezd fokhagyma, egy marék koriander, só, bors, fél citrom, 5 deci olaj, 3 evőkanél szójaszósz, chili pehely ízlés szerint.
Így készítsd el:
Vágd a zöldségeket (kivéve a hagyma) hosszú metélthez hasonló formára, azaz julienne-re. Egy serpenyőben piríts meg mindet egy kis olajon, tedd rá a fűszereket, süsd nagy lángon pár percet. Közben mehet rá a citrom leve, a szójaszósz, a zúzott fokhagyma . Amikor kész, vedd le a tűzről, dobd rá az apróra vágott újhagymát, és az összeaprított mogyorót.
Vizezd meg a kezeddel a rizslapokat, halmozz egy kevés tölteléket a lapra, majd tekerd fel egy határozott mozdulattal, nyomkodd be a szeleit. Süsd ki olajban, vagy fogyaszthatod sütés nélkül, akár nyers zöldségekkel is.