Tökéletes ízharmónia: Vasalt csirke grillezett római salátával és paradicsommal, petrezselymes pestoval
Készítsd el a hétvégén ezt a csirkés finomságot. Meglátod, mennyei ízekben lesz részed.
Ezeket láttad már?
Vasalt csirke grillezett római salátával és paradicsommal, petrezselymes pestoval
Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb méretű egész csirke (kb. 70-80 dkg), 2 db római saláta, 4 db paradicsom
A páchoz: 4 citrom leve, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál durva szemű só, 5 gerezd fokhagyma, 1 ág rozmaring, 5 csili paprika, 2 mokkáskanál durvára őrölt bors
A kenegetéshez: 1 dl olívaolaj, 2 citrom leve A pestohoz: 5 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg pirított fenyőmag, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj
Így készítsd el
Távolítsd el a csirke gerincét, mosd meg a húst és kissé lapítsd ki. Vágd a húst a két melle között, majd tedd egy tepsibe. Hámozd meg a fokhagymát, vágd össze a zöldfűszerekkel egyött. Kapard ki a paprika magjait, majd aprítsd fel. Keverd össze a páchoz a citrom levét, az olívaolajat, a sót, a fokhagymát, a paprikát, a borsot. Dörzsöld be a húst a páccal, hagyd állni lefedve egy-két órát. Készítsd el a pestót, keverd össze egy tálban alaposan a hozzávalókat, zúzd péppé egy aprítóban, majd tedd félre. Vedd ki a csirkét, tisztítsd le, töröld szárazra. Keverd el a kenegetéshez a visszamaradt páclevet az olajjal és a citromlével. Süsd meg a csirkét, süsd a bőrös oldalán kb. öt percig. Fordítsd meg és süsd ismét öt percig, közben kenegesd. Ezt addig ismételd, míg a bőre szép barnára pirul. Tisztítsd meg a római salátát és a paradicsomot, majd vágd félbe és grillezd meg négy-öt alatt készre. Ha kész, találd a csirkével és a pestoval együtt.