Tépkedett kevert kuglóf bazsalikomos eperrel - Tischler Petra ajánlásával
Feltétlenül ki kell próbálnod ezt a receptet, amit Tischler Petra ajánl nektek, ezekben az unalmas időkben otthon pedig könnyen ki is próbálhatod.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók a kevert kuglófhoz: 6 db egész tojás, 280 gramm liszt, 200 gramm barnacukor, 1 dl kókuszolaj, 50 gramm frissen facsart citromlé, 50 gramm frissen facsart narancslé, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, 100 gramm darabolt mandula
A bazsalikomos eper és díszítéshez: 4 szál friss bazsalikom, 200 gramm kiolvasztott eper, pár szem friss bogyós gyümölcs, laktózmentes krémsajt, citromhéj, limehéj
Így készítsd el:
Melegítsd elő a légkeveréses sütőt 175 °C-ra, közben verd habosra robotgéppel a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral. Önts hozzá folyékony kókuszolajat, citrom- és narancslevet. Szitáld a lisztet tálba, keverd össze a sütőporral majd kanalazd a keverékhez. Hablapáttal forgasd bele a darabolt mandulát, és öntsd a kivajazott, sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy szilikon kuglófformába. Süsd 45 percig, meleg sütőben hagyd pihenni tíz percet, majd tépkedd darabokra.
A bazsalikomos, epres díszítéshez olvaszd ki az epret, főzd tíz percig, majd dobj bele friss bazsalikomot, még egyszer forrald fel és hagyd lefedve harminc percet, hogy összeérjen. Kóstold meg, ha még nem elég bazsalikomos, hagyd még egy kicsit, emeld ki a bazsalikom szárakat, és botmixerrel pürésítsd az epret. Töltsd habzsákba a szobahőmérsékletű laktózmentes sajtkrémet, keverd a citromhéjjal és limehéjjal puhára, töltsd habzsákba. Helyezd pohárba a tépkedett kuglófot, nyomkodj a bazsalikomos eperből és a sajtkrémből, a tetejét díszítsd bogyós gyümölcsökkel és esetleg ehető virágokkal.
Ez a recept eredetileg a GLAMOUR 2017. novemberi számában jelent meg.