Tépett csirke mazsolás piláffal

Promóció

2017. május 10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szeretnéd feldobni az estét egy egyszerű, mégis finom, keleti ízvilágú vacsorával? Ez a wokban készült, különleges fűszerezésű egytálétel tökéletes lezárása lehet a hétvégének. A lime, kurkuma és baharat ízrobbanása gondolatban egészen a Közel-keletig repíti mindazokat, akik megkóstolják ezt az ételt. Kedveskedj vele párodnak, vagy egy pohár bor mellett fogyaszd el legjobb barátnőddel! Kattints a receptvideóért és készítsd el te is!

Hozzávalók
8-10 adag
10 db csirkecomb
citrom, lime
50 g zöldfűszer
100 g mazsola
1 kg basmati rizs
15 g kurkuma
50 g vaj
20 g baharat fűszerkeverék
200 g olajos magvak vegyesen (pisztácia, dió, mandula, tökmag…)
só, bors
olívaolaj











Elkészítés
1. A csirkecombokat egészben befűszerezzük, az általunk összekevert fűszerekkel (vagy baharat fűszerkeverék). Figyeljünk, hogy a bőr ne sérüljön. Alá és a tetejére pici olívaolajat csepegtetünk. 180 C-fokon kb. 40-45 percig sütjük.
2. A rizst elkészítjük. Kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kétszer annyi vízzel felöntjük. Ha újra felforrt, levesszük a tűzhelyről és lefedjük.
3. A csirkét kivesszük a sütőből, a bőrét óvatosan leszedjük, úgy, hogy egyben maradjon, egy külön edénybe tesszük. A húst is levesszük a csontról, nagyobb darabokban, ne tépjük szét. Az edényben (amelyben a húst sütöttük) maradt zsírt és sütőolajat ne öntsük ki, erre tegyük a húsdarabokat.
4. A rizshez kurkumát, citromlevet és citrom reszelt héját teszünk. Petrezselymet és koriandert is előkészítünk.
5. A bőrt rostlapon/fritőzben chips-szerűre sütjük.
6. A rizst wokba (serpenyőbe) tesszük, enyhén megpirítjuk, majd koriandert és citrom és lime levét csepegtetjük rá. Ezután kurkumát, mazsolát és sót adunk hozzá.
7. Tálalás előtt a csirkére rápirítunk még egyszer (a saját szaftjában).
8. Ha mindennel készen vagyunk, egy nagy tálba rétegezzük az ételt: alulra a rizst, felülre a csirkét tesszük, az átsült csirkebőrdarabokat ráfektetjük. Petrezselyemmel, és pirított olajos magvakkal díszítjük. Olívaolajat csepegtetünk rá.







Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A cél, hogy a kesztyűs szakma újra felkerüljön az oktatási térképre - beszélgetés Hornicz Bernadettel, a Pécsi Kesztyű tulajdonosával

glamour plusz ikon A cél, hogy a kesztyűs szakma újra felkerüljön az oktatási térképre - beszélgetés Hornicz Bernadettel, a Pécsi Kesztyű tulajdonosával

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)