Tavaszi tészta kavalkád: próbáld ki ezt a spenótos finomságot!
Ez a spenótos tészta elhozza neked a tavasz megannyi pompás ízét. Készítsd el mindenképp, nyugodtan kísérletezz az alapanyagokkal. Remek íze lesz csirkével, kacsával, de hús nélkül is nagyon pazar. Egy kis sajt a tetején pedig még jobban fokozza az ízélményt.
Ezeket láttad már?
Spenótos tészta, fűszeres rákkal
Hozzávalók: 10 deka spenót, 4 gerezd fokhagyma, 15 deka tészta, só, bors, olívaolaj, fél citrom leve, 10 deka vaj, friss bazsalikom, pár szem koktélparadicsom, 15 deka garnéla
Így készítsd el:
Tedd fel a tésztavizet főni, párhuzamosan futtasd meg a vaj felén a spenótot, adj hozzá két zúzott fokhagymát, sózd borsozd kedvedre. Mosd meg a rákot alaposan, majd egy másik serpenyőben hevítsd fel a vaj másik felét, dobd rá a rákokat. Sózd, borsozd, mehet hozzá a 2 gerezd zúzott fokhagyma. Amikor már majdnem kész, locsold meg a citrommal és pirítsd meg teljesen el nem készül. Közben főzd ki a tésztát. Amikor minden elkészült, forgasd jól össze a három fő alapanyagot, ízesítsd, ha szükséges, locsold meg egy kis olívaolajjal, a maradék citrom levével. Díszítheted friss bazsalikommal, paradicsommal. Ha paradicsomosabban szereted, még sütés előtt nyugodtan dobj a rákhoz pár szem paradicsomot is, így még jobban átjárja majd a végeredményt a paradicsom karakteres íze.