Ezzel a levessel bombaformába kerülsz a nyárra
A céklát nem csak a színe és a finom íze miatt, hanem méregtelenítő hatása miatt is imádjuk. A zöldségben található rostok ugyanis hozzájárulnak az emésztéshez, így könnyebben beindulnak a szervezet méregtelenítő folyamatai. Fogyaszd rendszeresen ezt a tavaszi csodalevest és hozd magad bombaformába a nyárra
Ezeket láttad már?
Tavaszi méregtelenítő céklaleves
Hozzávalók: 2 db cékla, 1 nagy sárgarépa, 1 fej mogyoróhagyma, fél póréhagyma, 3 fokhagymagerezd, 1 marék tökmag, 2 teáskanál chiamag, só, bors, olívaolaj, fél deci kókusztejszín, 2 deci zöldséglé
Így készítsd el
Mosd meg a zöldségeket, tedd a céklát egy lábasba. Engedj rá vizet, majd főzd addig, míg puha nem lesz. Amikor kész, vedd ki a lábasból és várd meg, hogy jól kihűljön. Közben egy serpenyőben hevíts olajat, vágd apróra a hagymát, a répát, zúzd össze a fokhagymát és jól pirítsd meg. Hámozd meg a céklát, vágd apróra, tedd egy lábasba. Add hozzá a megpirított zöldséges keveréket, engedd fel vízzel, add hozzá a zöldséglevet és főzd további 15 percet. Közben, sózd, borsozd, amikor jól összeállt, turmixold össze egy botmixer segítségével. Ezután add hozzá a kókusztejszínt, majd főzd további öt percet. Amikor kész, vedd le a tűzről, várd meg, hogy kihűljön. Fogyaszd hidegen, tálaláskor szórd meg chiamaggal, pirított tökmaggal, friss zöldfűszerrel!