Szereted a mákos gubát? Akkor ezt a mákos guba tortát látnod kell
Nem kell órákat állnod a konyhában, ha egy finom tortára vágysz. Tanuld meg ezt a mákos finomságot elkészíteni és a siker nem marad el.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 8 személyre: 1 liter tej, 25 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 db kifli (szikkadt), 3 tojássárgája, vaj és zsemlemorzsa a formához
A tetejére: 1 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mák
Így készítsd el
Forrald össze a tejet a mákkal, a cukorral, a citromhéjjal. Vágd a kifliket egy centis karikákra. Öntsd a kész keverék kétharmadát a kiflire és várd meg, hogy beszívja. Hűtsd le a maradék mákos tejet, keverd hozzá a tojássárgáját és öntsd ezt is a kiflire. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát, szórj az aljába zsemlemorzsát, szedd bele a kiflik keveréket és süsd a sütőben 25 percig. Verj a tejszínből a porcukorral habot, kend a kihűlt tortára, végül szórd meg mákkal.