Sütőtök-szezon! Lazaccal még ínycsiklandozóbb
Odavagy a gourmet fogásokért? A sütőtök és a lazac tökéletes választás, ha valami ínyenc finomságra vágysz.
Ezeket láttad már?
Roston sült lazac sütőtökpürével
Hozzávalók: 1 nagyobb darab lazac, olívaolaj, só, bors, citrom, 1 evőkanál méz, 1 kisebb sütőtök, 2 deci tejszín, 10 deka vaj, 1 csipet chilipehely
Így készítsd el
Tisztítsd, majd mosd meg a halat, vágd tetszőleges szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg némi citrommal, majd tedd a hűtőbe. Vágd ketté a tököt, tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg mézzel és tedd legalább 20 percre 185 fokra a sütőbe. Ha kész, hagyd, hogy kihűljön, ezután kanalazd ki a belsejét. Tedd egy tumixgépbe a tököt, a tejszínt, sózd, borsozd, szórd meg chilipehellyel, adj hozzá két három teáskanál olívaolajat, végül turmixold össze. A lazac sütése előtt hevíts fel egy serpenyőben egy kis vajat, majd süsd a lazac minden oldalát három-négy percig.