Süti a hétvégére? Illatos körtés galette recept
Az nem lehet, hogy hétvégén ne legyen otthon valami finom süti, amivel megajándékozhatjátok magatokat az elmúlt hét fáradalmaiért.
Ezeket láttad már?
Azért éri meg mindig az adott szezon friss hozzávalóiból kigondolni az aktuális finomságot, mert ilyenkor a legfinomabbak és nem mellesleg a legolcsóbbak is. A körte egy igazi őszi gyümölcs, úgyhogy tökéletes választás a hétvégi sütihez:
Körtés galette
Hozzávalók: 40 deka liszt, 50 deka körte, másfél evőkanál cukor, egy csipet só, 25 deka vaj, 1 marék dió, egy deci víz
Így készítsd el: tedd egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot és a sót. Mehet hozzá 15 deka elmorzsolt vaj is, majd dolgozd jól össze, mehet hozzá a víz. Ezután formálj gombócot a tésztából és tedd legalább félórára a hűtőbe. Míg pihen a tészta, készítsd el a tölteléket. Mosd meg és hámozd meg a körtét, vágd szeletekre. Aprítsd fel a diót is, olvaszd fel a vajat, majd keverd a háromnegyedét össze a diós körtével. Nyújtsd ki a tésztát, tedd egy tepsire, majd halmozd a közepére a tölteléket.
Óvatosan hajtsd be a széleit, kend le egy kis vajjal, szórd meg cukorral és süsd 180 fokon 20 perc alatt készre.