Süsd meg otthon a világ legfinomabb túros-batyuját
Csöppenj vissza a gyerekkorodba egy örök kedvenc finomsággal. A klasszikus túrós batyu fantasztikus íze mindenkit lehengerel, pláne ha mostantól nem a boltban veszed, hanem te magad készíted.
Ezeket láttad már?
Túrós batyu
Hozzávalók: 1 csomag kész levelestészta, fél kiló túró, fél citrom leve, 1 db citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaj
Így készítsd el
Vágd egyenlő négyzetekre a leveles tésztát. Egy tálban keverd össze a túrót, a tojással, a fél citrom levével és héjával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Tedd a négyzetlapokat muffin sütőformákba, kend meg az összeset a vajjal, majd adagolj mindegyik közepére egy-egy adagot a túróból. Ha kész, csípd össze minden sarkát a tésztának. Süsd az így kapott batyukat 180 fokon húsz percig.