Süsd meg ma, edd meg holnap! - A sütemény, ami pillanatok alatt el fog fogyni
Ez az a süti, ami pillanatok alatt elfogy. De vigyázz, ahhoz, hogy tökéletes legyen egy nappal hamarabb kell elkészítened!
Ezeket láttad már?
Tejfölös kocka
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor A krémhez: 12,5 dkg margarin, 5 dl tejföl, fél dl tej, 2 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál porcukor A tetejére: 12,5 dkg vaj, 1 nagy evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál tej
Csak ez a csodakönyv kell hozzá és bárki képes isteni, omlós kekszeket sütni
Csak ez a csodakönyv kell hozzá és bárki képes isteni, omlós kekszeket sütni
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat. Verd a fehérjét pici sóval kemény habbá. Add hozzá egyenként a tojássárgáját, lassan keverd tovább, majd dolgozd bele kanalanként a lisztet, a cukrot és a sütőport is. Ezután bélelj ki egy közepes méretű tepsit sütőporral, öntsd bele a masszát és süsd készre és várd meg, míg kihűl a tészta. Olvaszd fel a krémhez a vajat, öntsd a tejfölt egy lábasba, add hozzá a tejet és a tojássárgáját, a vajat, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és főzz sűrű krémet. Vágd a piskótát vízszintesen két lapra, és töltsd meg a kihűlt krémmel. A tetejére kerülő mázhoz tedd az alapanyagokat egy lábasba, forrald össze és mikor már majdnem teljesen kihűlt, kend a sütemény tetejére. Tedd hűtőbe másnapig, hogy jól összeérjenek az ízek és utána már fogyaszthatod is.