Süsd meg a szerelmednek a legfinomabb zsemlét és bajor perecet
Ha ezen a hétvégén a konyhában akarsz valami igazán nagyot alkotni, lepd meg a szerelmedet a legfinomabb zsemlével és bajor pereccel.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 12 darabhoz: 4 bögre liszt, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2 csomag szárított élesztő, 3 evőkanál vaj A főzéshez: 2 evőkanál szódabikarbóna A mártogatóshoz: 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál majonéz, bors, apróra vágott snidling
Így készítsd el
Keverd össze a tésztához alaposan a lisztet, a sót, a cukrot, az élesztőt, majd add hozzá a két deci langyos vizet, a vajat. Dagassz kemény tésztát és pihentesd letakarva fél órán keresztül. Miután letelt az idő, vágd a tésztát tizenkét darabra. Sodorj minden részt ujjnyi vékony, kb. harminc centis tésztacsíkokra, formázz pereceket, a maradékból pedig gyúrj cipókat, majd tedd be mindet egy órára a hűtőbe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Forralj egy fazékban vizet, majd add hozzá a szódabikarbónát. Tedd bele egy szűrőlapát segítségével a pereceket, a cipókat, főzd tíz másodpercig, utána helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és szórd meg durva szemű tengeri sóval. Egy vékony pengéjű késsel vágj csíkokat a tésztára, majd süsd húsz percig. Tálald a szép barnára sült pereceket és zsömléket ízlés szerint mártogatóssal vagy vajjal.