Spárga minden mennyiségben: egy finom salátát is feldobhatsz vele
Tudtad, hogy a spárgafogyasztás elengedhetetlen az egészséges élethez? Bereznay Tamás a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője egy szuper salátareceptet oszt meg veled!
Ezeket láttad már?
Spárgasaláta eperrel
Hozzávalók: 50 dkg fehér spárga, 25 dkg eper, 10 dkg rukkola
A dresszinghez: 2 evőkanál bodzaszörp, 2 evőkanálolívaolaj, 1 evőkanál fehérbor ecet, csipet só
A spárgát vékonyan hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. Az epret mosd meg, tépd ki szárat és vágd félbe vagy negyedekbe. A rukkolát mosd meg, csepegtesd le, majd papírtörlőn itasd le róla az összes vizet. Tedd mindhármat egy mély tálba, forgasd össze és szórd meg kevés frissen őrölt borssal. A dresszing hozzávalóit tedd egy befőttes üvegbe és alaposan rázd össze. Tálalás előtt locsold meg vele a salátát.
Tipp: a saláta dresszingből nagyobb mennyiséget is elkészíthetsz, hűtőben hónapokig is eláll. Felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből és mindig alaposan rázd össze.
A recept eredetileg 2015. májusi GLAMOUR magazinban jelent meg.