Sokkal egyszerűbb elkészíteni otthon a fagyit, mint gondolnád
Mostantól nem kell hosszú perceket várakoznod a fagyizóban, ha végre tényleg elhatározod, hogy megtanulsz házi fagyit készíteni. Mindegy, hogy milyen eseményre készíted, minden alkalomra tökéletes választás.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: Fél kg feketeszeder, 1 doboz kókusztej, 1 tasak habtejszínpor, 1,5 dl tej, 1 tasak zselatin fix, 1 tábla étcsoki
Így készítsd el:
A szedret passzírozd át, keverd össze a kókusztejjel és ízlés szerinti cukorral. Add hozzá a kikevert habtejszínt és a zselatin fixet. Olvaszd meg a csokit gőz felett, majd egy kenőlapáttal terítsd ki sütőpapírra. Hagyd kihűlni és visszakeményedni. Utána törd lapokra. Rétegezd a formába a fagyi alapot és a csokilapokat, majd tedd a mélyhűtőbe.
Hozzávalók: 40 dkg magozott meggy, 2 dl joghurt, 5 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor
Így készítsd el:
Turmixold össze a joghurtot, a meggyet és a porcukrot (a meggy maradjon kicsit darabos!). Keverd hozzá a felvert tejszínhabot, majd halmozd egy dobozba és tedd a fagyasztóba.