Soha nem ettél még ennyire finom sajttortát
Te se tudsz ellenállni az édes finomságoknak? Most mutatunk, egy ütős desszertet, ami már az első falat után levesz a lábadról
Ezeket láttad már?
Mini almás sajttorta
Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 10 dkg zabkeksz-morzsa, 15 dkg zabpehely,7 dkg barna cukor, 15 dkg olvasztott vaj
A krémhez: 50 dkg krémsajt, 10 dkg barna cukor, 10 dkg fehér cukor, 1 teáskanál fahéj, 8 dkg kukoricakeményítő, 2 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliapaszta,1 csipet gyömbér, 2 alma
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze a kekszmorzsát a zabbal, a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Tegyél a muffin sütőformák mélyedéseibe papírokat, nyomkodd az aljába a massza háromnegyedét. A maradékot tedd félre. Süsd a muffinokat öt perc alatt elő. Közben keverd össze a krémsajtot, a barna cukorral, a cukorral, a fahéjjal, a kukoricakeményítővel és a vaníliával. Tehetsz bele gyömbért is. Öntsd rá a krémet a morzsára, majd a maradék morzsát is. Hámozd meg az egyik almát, vágd a húsát kis kockákra, és szórd a muffinokra. Süsd 25-30 percen keresztül. Ha elkészült, hagyd egy éjszakán át hűlni. Végül díszítsd a tetejét a maradék kockára vágott almával.