Rugaszkodj el a hagyományostól: Ezt főzd az ünnepekre!
Ha idén a te reszortod a karácsonyi menü összeállítása, feltétlenül készítsd el a Cloé Café és a Laura Virágbolt megálmodójának, Muszula Timi fenséges receptjét.
Ezeket láttad már?
Vörös áfonyával töltött kacsacomb sült rozmaringos burgonyával, vörös áfonya-szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 4x300 gramm hízott kacsacomb, 4 liter víz, 28 dkg cukor, 40 dkg finom só, 1 kg kenyér, fél liter tej, 200 gramm vörös áfonya, 3 szál rozmaring, 3 db tojás, 4 evőkanál méz, 2 gerezd fokhagyma
A burgonyához: 1 kávéskanál finom só, fél kiló burgonya, 10 dkg 82%-os vaj, 3 szál rozmaring
A vörös áfonya-szószhoz: másfél kiló vörös áfonya, fél kiló méz, 2 deci narancslé, 2 deci vörösbor, 1 evőkanál keményítő, 1 ág rozmaring
Így készítsd el:
Először is készíts egy liter vízből, 10 dkg sóból és 7 dkg cukorból álló páclevet, tedd bele a combokat és hagyd négy órát állni őket. Miután letelt az idő vedd ki, töröld le, szúrd fel egy éles késsel a bőr alatt a combokat. A töltelékhez vágd apró kockákra a kenyeret, és pirítsd meg vajon egy kis sóval. Adj hozzá annyi tejet, amitől picit összeesik, közben egy serpenyőben pirítsd meg a kockára vágott vöröshagymát a mézzel, a friss rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával, aszalt vörös áfonyával. Ha kész, keverd össze a kenyérrel, add hozzá a tojást, dolgozd jól össze, és töltsd meg a combokat a töltelékkel. Hogy a töltelék ne folyjon ki a sütésnél, egy hústű segítségével tűzdeld meg a combokat.