Reggelizz úgy, mint egy királynő!
Indítsd egy szuper reggelivel a napot. Egy kiadós tojásos étel egész napra energiát ad, próbáld meg többféle változatban elkészíteni. Mi most az egyik kedvencünket osztjuk meg veled
Ezeket láttad már?
Florentin
Hozzávalók egy személyre:
A tojáshoz: 3 szelet prosciutto sonka, 2 db tojás, frissen őrölt bors, egy marék spenót, só ízlés szerint, 1 teáskanál ecet, 1 evőkanál vaj, bagett
A hollandi mártáshoz: 2 evőkanál víz, 2 db tojássárgája, citromlé ízlés szerint, 12 deka vaj, fehérbors ízlés szerint, cayenne bors ízlés szerint
Így készítsd el:
Először készítsd el a hollandi mártást. A tojások sárgáját vízgőz fölött habosítsd fel pár perc alatt, közben add hozzá a vizet. Levéve a tűzről, az olvasztott vajat folyamatosan adagolva keverd hozzá, alaposan habosítsd fel míg krémes állaga nem lesz, majd ízesítsd citromlével sóval, cayenne borssal, fehér borssal. Felhasználásig tartsd meleg helyen. Míg készül a hollandi mártás, egy serpenyőben pirítsd ropogósra a sonkát, illetve egy kis vajon süsd meg a spenótot, a buggyantott tojásoknak pedig forralj fel két lábasban némi vizet. Az egyikbe tegyél egy kevés ecetet, a másikat pedig sózd meg. Amikor már felforrt az ecetes víz, az előzőleg felütött tojásokat - óvatosan, a sárgája egyben kell, hogy maradjon – öntsd át egyesével egy szedőkanálba, közben mérsékeld a hőt a lábos alatt, és óvatosan, a kanállal együtt pár másodpercig tartsd a vízben, majd végül csúsztasd bele. Főzd pár percig gyöngyöző vízben. Ha kész, szedd ki a tojásokat, és mártsd őket sós vizes fürdőbe, így nem lesznek ecet ízűek. Míg a tojások készülnek, pirítsd meg a bagettet, kend meg vajjal. Erre halmozd rá a sonkát, a spenótot, a tojást, majd a hollandi mártást. Borsozd meg, és már eheted is.