Reggelire, délután, de vacsorára is tökéletes: diós kifli
Lepd meg magad a hétvégén egy finom édességgel! Ezek a diós búrkiflik bearanyozzák az egész napodat.
Ezeket láttad már?
Diós búrkifli
Hozzávalók 16 kiflihez: 2 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 csomag 500 grammos fagyasztott leveles tészta, a tetejére: kb. 5 dkg darált dió
Így készítsd el
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatosan add hozzá a porcukrot. Keverd bele a kemény cukros habba a darált diót. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsd ki a tésztát, vágd nyolc egyenlő részre. Ha megvagy, helyezz a tésztacsíkok közepére két-három evőkanál diós habot és hajtsd kifli alakúra. Rakd a búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, kend meg a tetejüket a tojássárgájával, majd szórd meg darált dióval. Süsd a sütőben húsz perc alatt világosbarnára.